Nou Centre Integrat de Formació Professional a Menorca

  CCOO ha participat en la reunió convocada per Joan Marqués, Delegat Territorial de Menorca, a la que han assistit el Director General de Formació Professional, Toni Baos i el Cap de Servei, Jaume Rigo.

  14/12/2019.

  13-12-2019

  La FE-CCOO ha traslladat el sentiment de malestar que s’ha generat entre el professorat de FP i altres agents educatius menorquins, com a conseqüència de la repentina decisió adoptada per la Conselleria d’Educació sense consultar a la comunitat educativa, en relació a la ubicació del nou Centre Integrat de Formació Professional als Quarters d’Es Castell. El Director General ha explicat com ha estat el procés i la raó per la qual s’ha hagut de fer amb tanta celeritat, ja que l’acord havia d’estar tancat abans de final d’any. Així mateix, ha declarat que és comprensible el malestar general, raó per la qual han demant disculpes.

  El Delegat Territorial ha donat explicacions sobre com es troba en l’actualitat el mapa escolar, les alternatives que hi havia, el procediment que s’ha seguit per descartar altres ubicacions i perquè s’ha optat finalment per situar el CIFP en aquest indret. Entre les raons amb les que han argumentat la decisió es troben la celeritat amb la qual es pot disposar de l’espai pel nou centre i el fet que, les característiques d’aquests edificis semblaven les més idònies per albergar aquest tipus d’instal·lacions.

  Totes les parts hem estat d’acord amb què hi pot haver un problema de mobilitat com a conseqüència de l’elevada matrícula, uns 939 alumnes. S’ha de tenir present que l’edifici es troba en una plaça de vianants on no hi ha aparcaments suficients i amés, els carrers són molt estrets. La Conselleria ha manifestat que ho tenen en compte i explica que tant l’Ajuntament com el Consell de Menorca s’implicaran en solucionar aquesta problemàtica, potenciant principalment el transport públic sostenible amb línies adaptades als horaris del centre.

  Des de la FE-CCOO comencem a treballar per negociar una oferta educativa adequada amb una idònia distribució als centres de l’illa, la mobilitat del professorat i altres qüestions en pro de la qualitat de l’FP.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.