CCOO exigeix ja la pujada salarial del 2% acordada per tres milions d'empleades i empleats públics

  L'Àrea Pública del sindicat reclama que el Govern compleixi sense més demores el que s'ha pactat mitjançant un Reial Decret Llei que garanteixi l'increment amb data 1 de gener de 2020.

  11/12/2019.

  No valen més excuses. És hora d'actuar. El Govern en funcions ha de complir el compromès i ha de fer-ho ja, usant si cal la fórmula de Reial Decret Llei. Es tracta de garantir que els tres milions de treballadores i treballadors públics reben, amb data 1 de gener de 2020, la pujada salarial del 2% compromesa. Per això des de l'Àrea Pública de CCOO reclamem que el Govern compleixi i que garanteixi aquest 2% ja.

  La setmana passada, el ministre de Funció Pública en funcions, Luis Planas, va dir que fins que no es formi un nou Govern no es durà endavant aquesta pujada i va deixar entreveure que podria fer-se amb efectes retroactius des de principis d'any per a tot el personal al servei de les administracions públiques. No obstant això, des de CCOO rebutgem aquesta maniobra dilatòria per part del ministre, que s'escuda en que l'Executiu actual, en funcions, no pot aprovar aquesta mesura.

  Hi ha raons d'urgència que justifiquen ampliament la utilització de la fórmula de Reial Decret Llei. Les empleades i empleats públics no poden continuar suportant la inacció dels dirigents polítics. És urgent. Cal. És just. És el moment d'abandonar les excuses i complir per poder #RecuperarLoArrebatado.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.