CCOO seguirà lluitant per les i els treballadors en situació de precarietat en l'àmbit de la privada

  Des de la Federació d'Ensenyament hi ha especial preocupació pel 20% del personal que encara té pujades salarials per sota de les recomanacions del IV Acord Estatal de Negociació Col·lectiva.

  06/12/2019.

  Des de la Federació d'Ensenyament hi ha especial preocupació pel 20% del personal que encara té pujades salarials per sota de les recomanacions del IV Acord Estatal de Negociació Col·lectiva.

  "Hi ha sectors de l'ensenyament privat que són paradigmàtics de la precarietat", ha dit Francisco García, secretari general de FECCOO, durant la presentació de l'informe que la secretaria de Privada i Serveis Socioeducatius ha elaborat per analitzar la situació actual del sector i dels principals reptes.

  A més del secretari general van participar Pere Ocaña, secretari de Privada i Serveis Socioeducatius, i Beatriz García, secretària de Joventut, els qui van abordar les principals fites de l'informe, com ara la precarietat que pateix una part del sector, que encara no percep les pujades salarials pactades o que es troba en procés de negociació, o la pèrdua de llocs de treball en el període estival.

  Pel que fa a el primer indicador, el IV Acord Estatal de Negociació Col·lectiva ha aconseguit elevar fins al 2,3% a l'agost d'aquest any la mitjana pactada en els convenis col·lectius, on CCOO ha participat activament en les negociacions, el que, sumat a l'alça del salari mínim de conveni (fins a 1.000 euros bruts en 14 pagues abans de 2021) i al mínim interprofessional i altres pujades sectorials, ha incidit positivament en la situació del 75% de les i els treballadors de l'ensenyament privat.

  No obstant això, des de CCOO mostren la seva preocupació pel 25% de professionals i personal de el sector que encara estan pendents de les negociacions (5%) i, sobretot, pel 20% restant les actuals condicions no permeten recuperar el poder adquisitiu previ a l'època de crisi i de retallades, el període de major intensitat va estar articulat per les polítiques d'austeritat de PP.

  Pel que fa a la pèrdua de llocs de treball al juny, juliol i agost, l'ensenyament privat s'ha tornat a concentrar la major proporció, amb el 80,24% el total de la reducció de llocs de treball durant els mesos d'estiu, amb 162.876 acomiadaments d'un total de 202.995.

  Des de CCOO han reconegut els importants èxits obtinguts en l'àmbit de la discapacitat, amb un conveni que ha permès aconseguir pujades mitjanes superiors a un 8%, en contrast al del primer cicle d'Educació Infantil on el sindicat es va desvincular de la signatura de l'últim conveni perquè no representava els increments salarials que consideraven necessaris per millorar la situació d'un sector altament feminitzat a què se li exigeix una preparació superior amb uns ingressos precaris.

  L'informe complet es pot descarregar aquí.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.