CCOO insisteix en exigir que es garanteixi la pujada salarial i aconsegueix el compromís d'avançar en els acords ja assolits

  L'Àrea Pública de CCOO exigeix al Govern un major compromís amb els tres milions d'empleades i empleats públics, entre els quals es troben els docents de l’escola pública de les Illes, que es garanteixi el 2% d'increments retributius l'1 de gener de 2020, tal com recull el II Acord per a la Millora de l'Ocupació Pública i les condicions de treball.

  29/11/2019.

  29 novembre 2019

  En una reunió que ha tingut lloc en el dia d'ahir amb el director general de Funció Pública, a instàncies de CCOO, hem tornat a insistir en la necessitat de tenir preparada una norma amb rang legal, com un Reial decret Llei, que garanteixi els increments retributius de les empleades i els empleats públics per al 2020 i posi fi a l'incompliment de el desenvolupament de els fons addicionals.

  En matèria d'ocupació, el director general de Funció Pública ens ha traslladat que estan treballant en això, i s'ha compromès a convocar en el mes de desembre la Comissió de Seguiment d'Ocupació i Estabilització i la Comissió d'Igualtat. De la mateixa manera, ha assegurat que, quan es formi Govern, es garantiran els increments retributius compromesos en els acords, amb data 1 de gener de 2020.

  Aquesta reunió és una continuació de les accions que vam posar en marxa al mes de setembre des el sindicat, amb diversos escrits dirigits tant a ministre Luis Planas com a secretari d'Estat de Funció Pública i al president de Govern, Pedro Sánchez, i que van tenir com a punt d'inflexió la concentració de el passat 17 d'octubre davant la seu de el Ministeri de més de 200 delegats i delegades de CCOO.

  La mobilització va tenir com a resposta la reunió convocada pel ministre Luis Planas amb els tres sindicats signants dels Acords per a la Millora de l'Ocupació Pública i les Condicions de Treball de 2017 i 2018 el passat 24 d'octubre. Més enllà de compromís de Govern amb el compliment d'aquests acords, en aquestes dates seguim sense convocatòria de les comissions de seguiment i sense garanties salarials.

  Igualment, des de CCOO pensem que un Govern que vol abanderar les polítiques d'igualtat, ha de promoure el desenvolupament de la Llei d'Igualtat i de l'II Acord i exigir la negociació i publicació dels plans d'igualtat i protocols d'assetjament a les administracions públiques.

  En el transcurs de la reunió, el director general de Funció Pública s'ha compromès a convocar les dues comissions i ens ha traslladat que els increments retributius pactats s'han de garantir amb data 1 de gener de 2020 a quant es formi el nou Govern.

  La FE-CCOO continuarem exigint davant totes les administracions el compliment dels acords signats. Per això reclamem que s’asseguri l’increment salarial del 2% previst pel mes del gener i que està acordat amb el Govern de l’estat amb urgència.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.