La FE-CCOO dóna el seu vot favorable a l’acord d’oferta pública del 2019

  Aquesta oferta pública de 560 places dóna la possibilitat de recuperar les places que han quedat desertes en els processos d’anys anteriors a diferència d’altres sectors en els que no és segur que això passi. També obre la porta a donar continuïtat a les ofertes d’aquest anys i continuar en el camí de donar ocupació estable als docents i plantilles estables als centres.

  29/11/2019.
  mesa

  mesa

  Dijous, 28 de novembre de 2019

  Cal aclarir prèviament que aquest acord no determina el nombre de places que sortiran a oposició al 2020 sino les places d’oferta pública que s’han generat durant el 2019. Aquestes són la taxa de reposició (les persones que han abandonat la funció pública docent a les Illes per jubilació o altres causes) i les places que s’han convocat durant aquests anys i han quedat desertes. Aquesta oferta pública podrà sortir a oposició en els propers 3 anys i suposa un total de: 253 de taxa de reposició més 307 d’estabilitat (les desertes).

  Des de la FE-CCOO pensem que el procés d’oposicions és el primer i principal mecanisme per donar estabilitat als docents. S’ha de continuar amb aquesta dinàmica i cultura de les oposicions més enllà del 2020. Pensem que s’ha d’acompanyar amb l’ampliació de l’acord de mesures d’estabilitat i donar-hi cabuda a aquells docents que tenen 8 anys d’experiència en la funció pública docent.

  Des de la nostra federació estatal treballem amb el Ministeri d’Educació per a l’eliminació de la taxa de reposició que permetria a cada CCAA treure a oposició tantes places com fos necessari. També treballem amb el ministeri per un canvi de model. En primera instància demanem que les proves no siguin eliminatòries però també defensem la necessitat de fer una revisió del model sencer. Ens sembla que aquest model d’accés és inadequat principalment perquè depèn de la sort, és de caire memorístic, no avalua a l’aspirant en la seva globalitat i no s’ajusta a la realitat de la tasca docent dintre del centre. En l’anàlisi de resultats que fa la Conselleria i el que va publicar la FE-CCOO el mes d’aqost, veiem que en la primera part de la primera prova és on s’elimina a més gent. Per això és necessari que les proves no siguin eliminatòries.

  Finalment posem de relleu la necessitat urgent de començar a negociar un acord de millora que doni cabuda durant aquesta legislatura a les convocatòries d’oposicions de propers anys, a la disminució d’hores lectives, la disminució de ràtios i les millores econòmiques i laborals que venim reclamant aquests darrers anys des de CCOO.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.