L'Audiència Nacional desestima la impugnació de la patronal CONACEE

  La resolució mostra el compromís de CCOO i el rigor amb el que ha defensat els drets de les treballadores i treballadors del sector.

  22/11/2019.
  La Audiencia Nacional desestima la impugnación de la patronal CONACEE

  La Audiencia Nacional desestima la impugnación de la patronal CONACEE

  El passat 12 de novembre es va celebrar el judici a la seu de l'Audiència Nacional en què CONACEE, patronal dels Centres Especials d'Ocupació d'Iniciativa Empresarial, pretenia que es declarés il·legal la clàusula introduïda en l'article 29.2 de l'Conveni Col·lectiu. Aquesta clàusula estableix que:

  "Els centres especials de treball que no tinguin la consideració d'iniciativa social quan prestin serveis a tercers, indistintament de la modalitat jurídica utilitzada, es regularan en matèria salarial pel que estableix el Conveni col·lectiu de sector d'activitat en què els treballadors realitzin les seves tasques sempre que les retribucions fixades en aquests siguin superiors a les establertes en les taules salarials de el present Conveni ".

  Des de CCOO sempre hem defensat que les persones treballadores en aquests tipus de centres especials d'ocupació tenen una productivitat anàloga a la de les persones que treballen en empreses ordinàries i, per tant, han de percebre unes remuneracions, en els supòsits que es recullen en la clàusula anterior, idèntiques a elles. Així, la sentència avala la nostra posició i suposa un reconeixement als interessos de treballadors i treballadores d'aquests centres.Un cop més es demostra el rigor de la feina realitzada per CCOO a la recerca de continues millores salarials i laborals d'un col·lectiu que mereix tot el nostre recolzament i suport.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.