La Conselleria convoca una nova Mesa Tècnica davant les accions de la JPDnU

  La FE-CCOO i la resta de sindicats que conformen la Junta de Personal Docent no Universitari hem sol·licitat, des de les diferents illes, la retirada immediata del marcatge en els centres docents públics.

  08/11/2019.
  JPDnU Mallorca

  JPDnU Mallorca

  El passat 29 d’octubre va tenir lloc la primera Mesa en la que es va començar a tractar amb els sindicats el tema del marcatge. A posteriori, Antoni Morante, director general de Planificació, Ordenació i Centres, va fer una lectura de la mesa llunyana a la dels sindicats.

  Davant aquesta percepció, els diferents representats sindicals de la JPDnU es varen reunir per aclarir l’opinió majoritària dels docents de les Illes Balears. I a tal efecte, presentaren des de les diferents illes la petició unànime de la retirada del marcatge al senyor Conseller Martí March. No hem d’oblidar que aquesta és una mesura necessària en l’empresa privada per tal de lluitar contra la precarietat laboral però a l'escola pública és innecessària i està generant més burocràcia en alguns casos, com a conseqüència dels problemes informàtics que es generen en molts de centres (ordinadors lents, wifis que cauen…). També hem aprofitat el comunicat per declarar que al temps que tractem aquest tema deixem de parlar dels aspectes que realment incideixen en la millora de les condicions sociolaborals dels docents i en la millora de la qualitat de l'educació. Per això des de CCOO volem iniciar les negociacions que puguin arribar a una baixada de ràtios, d'hores lectives així com altres mesures que el Conseller va anunciar el curs passat. Aquestes mesures sí poden contribuir a la disminució del fracàs i l'abandonament escolar.

  Al mateix temps, des d’Eivissa i Formentera aprofitaren per denunciar tota una sèrie de problemàtiques, algunes de les qual s’arrosseguen d’anys anteriors i que cal resoldre, com són:

  -Places sense cobrir a dia 2 de setembre per les dificultats en l’accés a l’habitatge pels funcionaris que s’han de desplaçar a les Pitiüses.

  -Manca d’infraestructures educatives.

  -Dificultats amb el transport escolar.

  -Ràtios massa elevades.

  -L’oposició a la impartició de religió als centres educatius públics i altres temes pendents de resposta que es poden consultar al document adjunt.

  Com a resultat, ens han convocat a una nova Mesa Tècnica el proper dimarts 12 de novembre per reprendre les converses sobre aquesta innecessària polèmica al voltant del marcatge.

  Vos continuarem informant com sempre a través de la nostra web i xarxes socials.

  Twitter

  Facebook

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.