FE-CCOO denuncia la passivitat davant el discurs d'odi de Vox que criminalitza als menors sols, no acompanyats o separats

  • La dignitat de la persona i la universalitat de drets han de vertebrar les actuacions de qualsevol representant públic, especialment amb menors sota una especial protecció.

08/11/2019.

8 novembre 2019

La Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres (FE-CCOO) denuncia la passivitat dels partits polítics, la inacció de la justícia i la difusió conscient o inconscient del discurs d'odi, racista i xenòfob del partit d'extrema dreta, Vox, per part dels mitjans de comunicació.

Resulta esperpèntic el suport que les propostes i accions del partit d'ultradreta rep dels representants de les administracions públiques -com les d'Andalusia, Múrcia o Madrid-, sobre les quals recau l'obligació de protecció de la infància davant un discurs que criminalitza i responsabilitza al nins, nines, adolescents i joves, víctimes de l'explotació i abús de tot tipus, inclòs el sexual, de la seva situació, visibilitzant la incompetència i deixadesa de funcions d'algunes administracions públiques, quan no una violació de drets fonamentals.

L'art. 13 de la Constitució espanyola recull la protecció pública d'estrangers i sol·licitants d'asil i l'art. 9.2 assenyala que són els poders públics els que han de promoure les condicions perquè la igualtat i la llibertat de les persones siguin efectives, i han de remoure els obstacles que impedeixin o dificultin la seva plenitud.

La dignitat de la persona i la universalitat de drets ha de vertebrar les actuacions de qualsevol representant públic i especialment amb menors. Milers d'adolescents i joves esperen un futur incert al nostre país, alguns en condicions inacceptables, fins i tot en la seva situació de protecció, la qual en molts casos els empeny al carrer i els exposa a perills dels que allunyem als nostres propis fills i filles .

Des de FECCOO volem contribuir, en la mesura del possible, a millorar la vida d'aquests nins i nines, perquè puguin continuar estudiant o puguin tenir accés al mercat laboral per normalitzar les seves vides.

Instem a les administracions a protegir d'una manera real i efectiva als i les menors que estan sols, no acompanyats i / o separats, per garantir el seu dret a l'educació, fer front a la seva particular vulnerabilitat i discriminació, protegir-los de totes les formes de violència i facilitar-los l'accés a solucions sostenibles que tinguin en compte el seu interès superior, el que exigeix la seva escolarització reglada.

El repte que se'ns presenta va dirigit al sistema educatiu, que té la clau per contribuir a garantir el dret a l'educació i oferir oportunitats reals d'inclusió en els centres escolars i en la pròpia societat de tots aquests adolescents, joves, nins i nines en un projecte de construcció conjunta de la democràcia.

Us deixem l'enllaç a un document de FE-CCOO que analitza la situació actual en aquest àmbit: http://www.fe.ccoo.es/55ff57b9946eb84950d3926a02386893000063.pdf.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.