La FE-CCOO demana que es negociïn millores sociolaborals que permetin millorar la tasca docent

  Ahir dematí tingué lloc la Mesa Sectorial en la que s’han iniciat les negociacions en relació a la polèmica eina de marcatge. També s’han aprovat l’acord de constitució de la comissió paritària de Prevenció de Riscos Laborals del Personal Docent i els criteris de confecció de plantilles orgàniques.

  30/10/2019.
  Reloj bandeja

  Reloj bandeja

  Dijous, 31 d’octubre de 2019

  Pel que fa a l’eina de marcatge, ha quedat palès el rebuig d’aquesta eina per part de la FECCOO i també de la resta de sindicats. Segons ens transmet la Conselleria amb el marcatge s’allibera la feina burocràtica als equips directius, però no podem permetre que aquesta feina recaigui sobre els docents que urgeixen una baixada d’hores lectives i una baixada de ràtios per equiparar-se amb la mitjana de la UE. A més, segons el que ens transmeten alguns equips directius, situacions que abans es resolien verbalment ara s’ha de gestionar a través del sistema informàtic.

  Hem volgut remarcar que fins ara no s’havia produït cap negociació sobre la introducció de l’eina del marcatge. Fins ara s’havien realitzat algunes reunions amb els equips directius del centres per tractar aquesta qüestió però no amb els sindicat que, no ho oblidem, són els representants dels treballadors i treballadores. També pensem que ens haurien d’haver reunit abans i per això demanem que les negociacions es facin sense deixar passar més temps.

  Des de la FE-CCOO hem volgut transmetre que segons la consulta que hem realitzat, hi ha un rebuig generalitzat per part dels docents de la introducció d’aquesta eina però sobretot hem remarcat que no suposa cap millora substancial per a la feina dels docents, ni per a la millora de la qualitat de l’educació com sí ho pot ser l’adopció d’altres mesures com la disminució de ràtios o d’hores lectives a primària i secundària.

  Per altra banda també hem transmès a l’administració que el sentir generalitzat dels docents és que l’adopció d’aquesta eina sigui una decisió del claustre. D’aquesta forma podria ser acceptada o rebutjada pels propis docents que l’han d’utilitzar. En el cas de triar una eina alternativa, la conselleria haurà de definir quins són els criteris tècnics que aquesta eina ha de tenir. Segons CCOO l’eina utilitzada fins l’any passat hauria de bastar.

  També hem volgut remarcar que tal i com s’indica al document que hem rebut per part de la Conselleria, les hores que es fan de permanència de forma justificada i fora de l’horari estipulat hauran de ser compensades. Per això demanem que es dictin uns criteris que assegurin que tots els docents podran gaudir d’aquesta compensació de forma equitativa.

  En definitiva, queden molts aspectes a tractar i per això avui no hem pogut arribar a cap acord però sí ens hem emplaçat a realitzar una mesa tècnica i una altra sectorial.

  Pel que fa a l’acord dels criteris de plantilles pel curs 2020-21 celebrem que la taxa de consolidació pugi fins a un 90% pel curs que ve. Des de CCOO estem convençuts de que aquest camí no només donarà compliment a l’acord estatal de reducció de la taxa de temporalitat al 8% sinó que donarà més mobilitat als funcionaris i funcionàries de carrera, així com més oportunitats als interins i interines per aconseguir una feina fixa a través de les oposicions.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.