El 95% dels docents consultats pensen que el marcatge no millora la seva tasca docent mentre el 64% desitja que el seu ús es decideixi al claustre

  La FE-CCOO ha realitzat una consulta dirigida als docents sobre l’eina del marcatge. Aquesta consulta confirma el rebuig dels docents sobre la implantació d’aquesta eina i la voluntat de que el seu ús sigui una decisió del claustre. També ha servit per confirmar que gran part dels docents realitzen més hores de permanència que les estipulades al seu horari.

  25/10/2019.

  Divendres, 25 d’octubre de 2019

  Segons la consulta dirigida als docents de les Illes Balears es revelen les dades següents:

  El 83,5%, dels docents que han contestat, desitgen la retirada de l’eina del marcatge.

  El 95,1%, dels docents que han contestat, no pensen que aquesta eina millori la seva tasca docent.

  El 55,5%, dels docents que han contestat, han realitzat més hores de permanència que les que estan estipulades al seu horari.

  El 69,5%, dels docents que han contestat, desitgen poder recuperar les hores de permanència que fan fora de l’horari habitual i que no poden realitzar fora del centre.

  El 64,5%, dels docents que han contestat, desitgen que la implantació de l’eina del marcatge sigui una decisió del claustre.

  Aquesta setmana la Conselleria ens ha fet arribar als sindicats una documentació sobre aquesta eina de marcatge. La FE-CCOO valora positivament que ens l’hagin fet arribar però tenim algunes discrepàncies i pensem que s’han d’aclarir alguns punts.

  Des de la FE-CCOO ja es va advertir que aquesta eina ha servit per destacar que gran part de docents fan més hores de les que s’estipula al seu horari i, per tant, s’han de recuperar. Celebrem que la Conselleria ho vegi com nosaltres. És necessari però que existeixin unes instruccions o orientacions de com s’ha de fer aquesta compensació horaria, per tal que tots els docents puguin gaudir d’aquesta compensació en igualtat de condicions, ja només s’ha començat a fer en alguns centres.

  Per altra banda considerem positiu que la Conselleria valori que siguin els centres qui decideixin l’utilització d’aquest sistema però volem fer dues consideracions que ens semblen importants:

  La Conselleria hauria de confirmar que seran els centres qui decidiran la seva implantació.

  Hauria de ser el Claustre qui decidís la seva implantació i no el Consell Escolar.

  En definitiva, ja és hora de tancar la polèmica sobre aquesta eina que no millora la tasca dels docents i reprendre el debat dels temes que realment influeixen en la millora del sistema educatiu de les Illes, com són per una banda, la disminució de ràtios i d’hores lectives i, per altra, les millores sociolaborals dels docents, per tal de contribuir a la disminució de l’abandonament i fracàs escolar.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.