La FE-CCOO reclama que es convoqui de forma urgent la mesa de negociació sobre el marcatge

  Aquest curs 19-20 la Conselleria d’educació ha implantat un sistema de control horari als docents que ha generat crispació i descontent. Aquest ambient és negatiu i nociu pel bon desenvolupament de la seva tasca i perjudica a tota la comunitat educativa. Lluny de resoldre el problema, la Conselleria encara no ens ha convocat a la mesa de negociació que reclamem.

  08/10/2019.
  Entrega de la sol·licitut de mesa de negociació sobre marcatge

  Entrega de la sol·licitut de mesa de negociació sobre marcatge

  La implantació d’aquest sistema a l’àmbit de l’ensenyament públic ens sembla absolutament innecessària perquè no han tingut en compte la casuística del nostre col·lectiu i a més perquè la seva implantació ha estat precipitada i amb totalmanca de consens.

  Començat el mes d’octubre ja ha quedat constatat que el sistema de marcatge horari té greus mancances a nivell tècnic, d’organització i sobretot de consens. La Conselleria s’havia compromès a realitzar una mesa per tractar aquest tema i encara no s’ha convocat. Des de la FE-CCOO pensem que els docents no poden seguir amb aquesta incertesa i malestar i que és necessari i urgent ens convoquin el més aviat possible, o bé retirin directament aquesta mesura.

  Cal recordar que aquest sistema serveix per certificar les hores de permanència als centres dels docents i en cap cas la jornada laboral. Els dies que porta en funcionament el sistema han bastat per constatar que aquesta eina reflecteix que gran part dels docents fan més hores de permanència de les que estipula el seu horari. Per tant, aquestes hores hauran de ser compensades, per exemple, amb una borsa d’hores que es podrien acumular amb dies complets o econòmicament d’acord amb el valor de l’hora ordinària aplicable.

  Per ara no està regulada ni la sol·licitud ni la forma de compensació d’aquest temps extra que dediquen els docents al centre i no podem continuar amb aquesta incertesa. El control horari va ser una demanda sindical contra la precarietat laboral i per l’aflorament de les hores extres que feien els treballadors i treballadores. Pensem que aquest és el sentit de la seva aplicació i per això ha de servir.

  Des de la FE-CCOO ja hem sol·licitat amb anterioritat la negociació de la compensació d’hores per viatges d’estudis o excursions de més d’un dia. També hem sol·licitat que els docents puguin disposar de 2 dies de lliure disposició en període lectiu i altres 2 en període no lectiu. Aquestes demandes encara no han estat tema de negociació.

  Per tot això la FE-CCOO ha demanat formalment a l’administració que es convoqui amb urgència una mesa en la que puguem tractar la retirada de la mesura o en cas contrari, ens faci arribar una proposta per a que les forces sindicals puguin esmenar els aspectes que considerin necessaris. A més, també pensem que les instruccions que puguin derivar d’aquesta mesa de negociació han de ser revisades durant un període de temps a establir per tal de poder afegir casos especials que vagin sorgint al llarg del curs.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.