La FE-CCOO torna a concentrar a les educadores de l’etapa 0-3

  Avui horabaixa a les 18:00h, a les seus de CCOO de Palma i Eivissa, la FE-CCOO torna a reunir a les treballadores del primer cicle d'educació infantil dins la campanya per un #ConveniDigneInfantil

  07/10/2019.
  Cartell Assemblea 7 oct

  Cartell Assemblea 7 oct

  Dilluns, 7 d’octubre de 2019

  Recordem que aquest sector precaritzat s'està mobilitzant regularment des del mes de febrer per tal de veure una millora en les seves condicions sociolaborals. En un inici, l'objectiu principal d’aquestes mobilitzacions era evitar la signatura del conveni col·lectiu que lluny de millorar les seves condicions laborals, deixava les treballadores amb un salari inferior als 1000 euros mensuals. A més, pensam que també va en contra de l'educació dels nostres infants, ja que 39 hores d'atenció directa fan impossible coordinar i preparar les tasques necessàries per acompanyar-los en el seu desenvolupament emocional, les capacitats afectives, socials i intel·lectuals.

  Aquestes condicions van provocar una vaga que es va seguir de forma masiva el mes de maig i que va tancar moltes escoletes de Mallorca i Eivissa. Aquest fet no va bastar perquè, tot i que CCOO s'aixequés de la mesa de negociació i no signàs el conveni, les qüestions que tant malestar havien provocar no es modifiquessin i quedassin reflectides al nou conveni.

  Aquest conveni no només no va suposar cap millora per les condicions laborals de les treballadores, sinó que va suposar en alguns casos un empitjorament. L’article 10 de l’actual conveni situa les educadores infantils en el grup 4 de cotització, quan fins aleshores es consideraven del grup 2. Això vol dir que, a curt termini, aquest sector serà precari a causa dels baixos salaris i, a llarg termini, a causa de les baixes cotitzacions. CCOO entén que el grup de cotització de les treballadores és el 2 i per això si no es realitza aquesta modificació en el conveni es presentarà conflicte col·lectiu davant l’Audiència Nacional.

  Tot i ser el sindicat majoritari en aquest sector a nivel estatal i tot i no haver signar el conveni, no vam tenir la força suficient per aturar la signatura d'aquest conveni. Per això continuem en la lluita i hem decidit fer actuacions periòdiques a tot l’estat. La nostra intenció és la de guanyar més força de negociació per establir unes condicions laborals dignes i perquè quan es torni a negociar el conveni les demandes de les treballadores hi quedin reflectides.

  L'acció que hem programat aquest mes és una assemblea en la que fixarem els objectius a mig i llarg termini així com planificar les accions que realitzarem durant el curs 2019-2020. No pararem fins que les educadores de l'etapa 0-3 tingueu un #ConveniDigneInfantil.

  Per a més informació: Eduardo Rodriguez (689.71.98.71)

  Per informació de Pitiüses: Mario Devis (686.04.75.58)

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.