FECCOO denuncia a HazteOir per actes d' intolerància i d'incitació a l'odi

  Davant la provocació de les últimes setmanes per les cartes remeses als centres educatius, en què s'instava a pares i mares a autoritzar expressament les informacions, conferències i cursos sobre la igualtat, la Federació d'Ensenyament prendrà mesures perquè es declari com il·legal aquesta actuació, que pot ser considerada delicte de discurs d'odi.

  01/10/2019.
  Francisco García, secretario general de FECCOO, y Carmen Perona, directora del Gabinete Jurídico, en la Fiscalía General del Estado

  Francisco García, secretario general de FECCOO, y Carmen Perona, directora del Gabinete Jurídico, en la Fiscalía General del Estado

  La Federació d'Ensenyament de CCOO (FECCOO) ha presentat aquest matí una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat, amb la finalitat que estudiï les actuacions dutes a terme per l'organització HazteOir, ja que podríem trobar-nos davant un delicte d'odi, tipificat a l'article 510 del nostre Codi Penal.

  A mitjans de setembre, HazteOir va remetre a centres educatius de tot l'Estat una carta en què s'informava de la campanya “Mis hijos, mi decicsión”, que té com a objectiu principal la instauració del que es coneix com PIN Parental, que no és altra cosa que una sol·licitud d'informació prèvia i consentiment exprés per a la formació de contingut afectiu-sexual impartida en horari escolar, el que ha estat percebut per FECCOO com "una provocació a la intolerància, l'odi ia la discriminació".

  "Aquestes actuacions agredeixen les normes bàsiques de convivència basades en el respecte i la tolerància, de manera que tota la societat es vegi afectada per l'expressió de les idees que contrarien obertament els missatges de tolerància que l'ordenament jurídic, com a instrument de control social, exposa a la ciutadania que els fa propis ", expliquen des FECCOO.

  De la mateixa manera, el sindicat sol·licitarà a la Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància el requeriment al Govern espanyol perquè legisli la protecció de l'educació en els principis d'igualtat, no discriminació i tolerància, i persegueixi actuacions com les realitzades per l'associació d'extrema dreta.

  FECCOO exigeix una llei de protecció de les persones LGTBI en l'àmbit educatiu i una protecció del nostre ordenament jurídic davant d'actes provocadors i incitadors a la intolerància. A més, sol·licita a les comunitats autònomes que compten amb legislació en contra de la discriminació per raó d'orientació i identitat sexual, que declarin la il·legalitat dels actes duts a terme per HazteOir, alhora que instin a l'Administració educativa perquè ofereixin la seguretat jurídica als cossos docents, equips directius, mares i pares davant aquestes mesures coactives.

  "Cal respectar els consensos socials, fugint d'ètiques privades i valors individuals de grups particulars que només condueixen a actituds discriminatòries i enfrontaments", sentencien des de CCOO.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.