Milers d'adolescents i joves, en necessitat de protecció, esperen un futur incert a casa nostra

  Des de CCOO fem una crida al compromís de la comunitat educativa, sindicats i a la ciutadania en general, per treballar amb l'Administració local per tal de facilitar la protecció de la infància i construir una convivència exemplar respectant la dignitat humana.

  18/09/2019.
  FECCOO hace un llamamiento al compromiso de toda la ciudadanía para facilitar la protección de la infancia

  FECCOO hace un llamamiento al compromiso de toda la ciudadanía para facilitar la protección de la infancia

  La Memòria Anual de la Fiscalia General de l'Estat recull, en el seu apartat 4.7, que a 31 de desembre de 2018 figuraven inscrits un total de 13.796 menors sota tutela o acolliment dels serveis de protecció a Espanya. Ens hem de preguntar si els centres, inadequats per problemes d'edificabilitat, massificats, amb matalassos per terra on dormen dos o tres nens, amb la mateixa dotació pressupostària per a alimentació si mengen 60 o mengen 120, són les millors condicions d'acollida i protecció de la infància a la qual estem obligats.

  Hem d'exigir a les administracions públiques que el nostre sistema de protecció sigui real i efectiu, d'acord amb els principis rectors sobre protecció de menors no acompanyats, per no danyar els seus interessos, protegir-los i tenir en compte l'interès superior dels menors, tenir el seu consentiment ben documentat per a qualsevol acció que els concernisca, i mantenir la confidencialitat, la no discriminació i la no devolució.

  Milers d'adolescents i joves, en necessitat de protecció, esperen un futur incert a casa nostra i des FECCOO volem contribuir, en la mesura del possible, a millorar la vida d'aquests nois i noies, perquè puguin continuar estudiant o puguin tenir accés al mercat laborar per normalitzar les seves vides.

  El deure de la comunitat educativa és tenir un currículum que realment ofereixi oportunitats per afrontar els reptes del coneixement, però també de la convivència i de la construcció de societats democràtiques i justes.

  Protegir els i les menors no acompanyats i separats per garantir el seu dret a l'educació, fer front a la seva particular vulnerabilitat i discriminació, resguardarles de totes les formes de violència i facilitar-los l'accés a solucions sostenibles que tinguin en compte el seu interès superior, com recull el Pacte Mundial per a la Migració Segura, Ordenada i Regular (AG, Res / 73/195 de 19 de desembre de 2018), exigeix d'una vegada per totes la seva escolarització reglada i no solament accés a l'aprenentatge de la llengua oa diferents cursos a educació no formal i informal.

  Des de CCOO fem una crida a la comunitat educativa, sindicats -inclosos els de estudiants-, organitzacions no governamentals i ciutadania en general a treballar juntament amb l'Administració local per facilitar la protecció de la infància ( "un nen o una nena és un nen o una nena en qualsevol lloc o circumstància ") i construir una convivència exemplar respectant la dignitat humana.

  Ajudar i acollir a tots aquests adolescents i joves migrants i refugiats és treballar per un clima de convivència, de solidaritat; però, si pensem egoistament, també rescatar el talent de totes aquestes persones que arriben al nostre país, de tots aquests adolescents i joves amb ganes de desenvolupar les seves potencialitats, és també pensar en el desenvolupament econòmic i social dels nostres municipis i pobles, i que va en benefici de tota la població.

  Hem de seguir treballant perquè les fronteres siguin espais d'oportunitats d'aprenentatge, d'acostament mutu, d'acollida i de creixement democràtic. El repte que se'ns presenta va dirigit al propi sistema educatiu i al professorat, que també és clau per garantir el dret a l'educació, per oferir oportunitats reals d'inclusió en els centres escolars i en el sistema a tots aquests adolescents, joves, nens i nenes.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.