La FE-CCOO demana a la Conselleria que negociï la implantació del control horari

  Aquest curs 19-20 la Conselleria d’educació ha implantat un sistema de control horari als docents que ha generat crispació i descontent. Aquest ambient és negatiu i nociu pel bon desenvolupament de la seva tasca i perjudica a tota la comunitat educativa. Per això és urgent que es trobi una solució.

  18/09/2019.

  Durant aquests primers dies de curs la FE-CCOO ha anat recollint incidències i propostes de millores. Per una banda ens trobem les dificultats de caire tècnic que fan que el sistema no sigui àgil i que segons la Conselleria ja s’estan solventant i per altra, s’ha de tenir present l’especificitat de la tasca docent per tal d’adaptar-hi el sistema de control horari.

  Per això demanem a la Conselleria que es negociï amb els sindicats aquesta implantació que segons la FE-CCOO ha estat precipitada. Pensem que una implantació progressiva permetria anar detectant les dificultats que suposa un sistema de control horari en el nostre sector. Per exemple, hauran de poder quedar reflectides les reunions que es fan fora de l’horari establert, les sortides escolars, viatges d’estudis entre altres i compensar als treballadors i treballadores en cas d’excedir-se de l’horari. A més, hem de tenir present que dintre del sector educatiu tenim molts professionals que no estan ubicats en un sol centre de treball.

  Per part de la Conselleria ens afirmen que es tracta d’un control de les hores de permanència al centre i no d’un control de jornada i que aquest sistema està pensat per disminuir la burocràcia dels centres. També ens han traslladat que el sistema ara està en proves i que tenen la voluntat de negociar tots aspectes abans esmentats amb els sindicats.

  Per tot això, des de la FE-CCOO pensem que és urgent que es resolguin totes aquestes incògnites, doncs hi ha moltes situacions que poden donar lloc a l’excés d’hores de feina; per tant és absolutament necessari que puguem negociar amb l’Administració en una mesa específica la implementació d’aquesta mesura i la forma de compensar la permanència en el centre fora de l’horari habitual i les sortides escolars entre altres coses.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.