Cal continuar amb les millores sociolaborals dels docents i acordar més convocatòries d’oposicions

  Avui tornen a començar les classes d'educació infantil, primària, educació especial, secundària, i batxillerat de les Illes. Aquest nou curs comença amb il·lusions, novetats, reptes i fites per les quals lluitar i treballar. Molts són els reptes diaris en el món educatiu, tants com necessitats de millora té la nostra societat.

  11/09/2019.

  Després d'anys de recuperació, gràcies a l'Acord Marc signat per la FECCOO a les Illes Balears i als acords de Funció Pública aconseguits a nivell estatal, aquesta legislatura que fa poc ha començat hauria de ser la de la millora de les condicions sociolaborals del tots els docents. També pensem que és urgent que es revisin els complements retributius com els sexennis dels docents a fi de poder fer l’equiparació salarial amb els funcionaris de la CAIB.

  Entre altres coses, demanem que es retorni sense condicions a les 18 hores lectives a secundària i les 23 a primària, una baixada de ràtios generalitzada de 20 alumnes a primària i 25 a secundària i FP per donar així continuïtat a les actuals ràtios d’infantil i un sistema d’escolarització equilibrada principalment a Palma.

  Gràcies a la convocatòria d’oposicions que la Conselleria d’Educació va aprovar amb l’únic vot favorable en mesa sectorial de la FE-CCOO i gràcies a l’Acord per la Millora de l’Ocupació pública signat per CCOO i el Ministeri d’Hisenda l’any 2017 per reduir al 8% el percentatge de la temporalitat al sector públic s’han pogut convocar aquest any 1070 places més de les 3000 que que estaven programades per als anys 2018, 2019 i 2020. A la FE-CCOO pensem que hem de continuar per aquest camí i per això demanem que es puguin avançar el més aviat possible les especialitats i illes on es convocaran a les places d’oposicions del 2020. A més és necessari posar-nos a negociar des d’ara la convocatòria d’oposicions pels pròxims anys i fixar-en un calendari per tal d’augmentar fins al 82% la taxa de plantilla fixa als centres públics. A nivell estatal la FE-CCOO continuarà treballant per un canvi de model d’accés a la funció pública docent on les proves no siguin eliminatòries i que s’ajusti més a la pràctica docent.

  Al mateix temps que es convoquen places d’oposicions és necessari que es revisin les plantilles orgàniques per adaptar-les a la situació actual, així com per millorar la mobilitat dels funcionaris de carrera i estabilitzar les plantilles i els projectes educatius dels centres escolars.

  Per tot l’explicat anteriorment, demanem negociar amb la Conselleria un segon Acord Marc en el que es puguin reflectir aquestes i altres propostes.

  D’altra banda, també demanem universalitzar l’oferta de l’etapa educativa 0-3 i que sigui una prioritat d’aquesta Conselleria per garantir l’equitat, la igualtat i l’ascensor social, és per això que volem un govern que treballi per derogar la LOMQE, per tal de poder regular l’etapa 0-3 com una etapa educativa i no sols assistencial. En aquest sentit la FE-CCOO està especialment sensibilitzada per la precarietat laboral que pateixen les educadores d’aquesta etapa educativa i continuarà treballant per a la millora del conveni col·lectiu d’aquest sector, imprescindible per a la nostra societat.

  L’augment de l’oferta formativa en l’FP, la continuació en la creació de centres integrats de formació professional i la FP dual és un altre dels objectius que ens hem de marcat per tal de lluitar contra el fracàs i abandonament escolar, per aconseguir un teixit productiu sostenible, al temps que s’ajuda a reduir la precarietat laboral que patim.

  És necessari invertir per disminuir el dèficit d’infraestructures a totes les illes però en especial a les Pitiüses. També cal que des de les diferents administracions donin solucions al problema habitacional que pateixen els docents d’Eivissa i Formentera.

  Pel que fa a l’ensenyament concertat, demanem que es convoqui una mesa de negociació per tractar el calendari de compliment de l’acord de millora que es va signar al 2016 i altres propostes de millores laborals d’aquest col·lectiu.

  Finalment volem agrair a les administracions locals i especialment als companys i companyes docents, l’esforç addicional que realitzen aquests primers dies (moltes vegades fora d'horari i de les seves responsabilitats) per tenir-ho tot preparat per a l’inici de curs que comença avui i us desitgem un bon curs a tots i totes.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.