Una delegació de CCOO participarà al 8è Congrés Mundial de la Internacional de l'Educació a Bangkok

  La cita, que espera reunir més de 1.400 docents de tot el món, abordarà temes com ara la democràcia i els drets humans, el canvi climàtic, l’educació pública de qualitat i els drets del professorat, entre d'altres.

  19/07/2019.
  Congrés mundial

  Congrés mundial

  Representants de la Federació d'Ensenyament de CCOO viatjaran a Bangkok per participar en el 8è Congrés Mundial de la Internacional de l'Educació (IE), la major federació mundial de sindicats educatius, que representa 32 milions de treballadors i treballadores en 170 països i territoris . La discussió se centrarà en com el professorat assumirà el lideratge per enfrontar-se a reptes globals com el canvi climàtic, els drets humans i la democràcia, i la privatització de l'educació a tot el món, entre d'altres.

  El Congrés, que se celebra cada quatre anys i que aquest any es realitzarà entre el 21 i el 26 de juliol, és el màxim òrgan decisori de l'organització. Així, les i els participants elaboraran les polítiques que orientaran la tasca de la Internacional de l'Educació durant els proper quatre anys, assumint el lideratge per defensar l'educació pública de qualitat per a tothom, la democràcia, els drets humans i un futur sostenible.

  Amb la premissa que l'educació és la millor manera d'aconseguir canvis significatius i duradors en el món, representants de més de 151 països coneixeran els últims posicionaments i línies de treball de la IE sobre canvi climàtic, perquè el professorat es converteixi en un agent de canvi que lideri la lluita contra l'escalfament global des de les aules; i també sobre els fonaments de la democràcia i els principals desafiaments que l'assetgen, com la imposició d'una agenda política en els currículums, la persecució a docents o les mentida news, per al foment del pensament crític entre l'alumnat com a forma de contrarestar la propaganda.

  A més, abordaran la necessitat de seguir entenent l'educació com un dret, més en un món on 260 milions de nens i nenes no estan escolaritzats, i 152 milions es veuen obligats a abandonar els seus estudis per posar-se a treballar a una molt primerenca edat. Per això, les i els docents renovaran el seu compromís perquè menors de tot el món tinguin accés a l'educació pública, especialment les nenes i les minories, sobretot davant l'amenaça de la privatització i l'exclusió que ella està generant en la població més vulnerable.

  Premis

  El 25 de juliol, el 8è Congrés lliurarà dos importants reconeixements. El Premi Albert Shanker a Curtis Riep, del Canadà, per la seva nova investigació que ha contribuït a promoure l'educació pública de qualitat en diversos països d'Àfrica i Àsia, el treball va deixar patent la creixent privatització de l'educació i les deficiències de les anomenades escoles de "baix cost".

  En tant, Jalila a Salman, de Bahrain, docent i sindicalista, rebrà el Premi Mary Hatwood Futrell de Drets Humans i Sindicals per la seva indestructible compromís amb la democràcia i la igualtat, tot i l'assetjament públic sofert per part de les autoritats del seu país .

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.