La FE-CCOO valora positivament que la taxa de docents interins se situarà per davall del 30% després de més d’una década

  Uns 850 docents que formaven part de la llista d’interins han aconseguit consolidar el seu lloc de treball. Només un 31% dels inscrits supera la primera part de la primera prova.

  16/07/2019.
  Professor

  Professor

  Gràcies a la convocatòria d’oposicions que la Conselleria d’Educació va aprovar amb l’únic vot favorable en mesa sectorial de la FE-CCOO i gràcies a l’Acord per la Millora de l’Ocupació pública signat per CCOO i el Ministeri d’Hisenda l’any 2017 per reduir al 8% el percentatge de la temporalitat al sector públic s’han pogut convocar aquest any 1070 places més de les 3000 que que estaven programades per als anys 2018, 2019 i 2020.

  En primer lloc des de la FE-CCOO volem reconèixer la feina feta pels tribunals, que són companys i companyes dels centres, que han treballat a fons per tal d’avaluar les proves dels aspirants i tenir els resultats el més aviat possible.

  Valorem molt positivament que la FE-CCOO hagi estat personal col·laborador en el bon funcionament de les oposicions d’enguany. Gràcies a això hem pogut vehicular moltes demandes, dubtes i reclamacions dels aspirants. En aquest sentit, moltes d’aquestes queixes venen pel tipus de proves que com venim dient des de CCOO s’haurien de modificar per a que estiguin lligades a la pràctica docent.

  De moment ja han sortit a oferta quasi 2100 places en dos anys i el balanç global entre les dues convocatòries ja realitzades és força positiu, tot i que enguany hem detectat una davallada important tant en el nombre d’aspirants presentats com en el nombre d’aspirants que han superat la primera prova de les oposicions.

  Tot i que els resultats actuals són provisionals i hem d’esperar als resultats definitius, podem fer un anàlisi global de les dades publicades: 4291 persones optaven a 1070 places per aquesta convocatòria on s’han acabat presentant 3044, això és un 71% dels aspirants inscrits d’entre els quals només han passat la primera part de la primera prova 1356, és a dir un 31% dels inscrits. La FE-CCOO ha elaborat un informe amb les dades recollides del portal de l’opositor on es pot trobar l’anàlisi de les dades complet.

  Des de la FE-CCOO lamentem una vegada més el fet que hi hagi tan pocs aspirants que no han superat aquesta primera part eliminatòria de la primera prova, donat que es tracta d’una prova on els aspirants han de desenvolupar un tema triat a l’atzar d’entre un temari que poc té a veure amb les tasques docents i que s’allunya de la pràctica de la funció docent. Tot això provoca que el concurs oposició hagi esdevingut una oposició sense concurs en moltes de les especialitats traient al concurs de mèrits el pes que li pertoca del 40% de tot el procés.

  És per això que des de la FE-CCOO reclamem una vegada més un canvi en el model de selecció amb proves que no siguin eliminatòries per tal d’ajustar-lo a la realitat de l’exercici de la funció docent i treure pes de les proves memorístiques. A més, això faria que tots els opositors poguessin demostrar (segons el propi decret) "l'aptitud pedagògica de l'aspirant i el seu domini de les tècniques necessàries per a l'exercici docent".

  També volem resaltar que la convocatòria d’oposicions docents, aquest 2019, ha permés que el proper curs tinguem una plantilla més estable on la precarietat laboral i la interinitat es reduirà un 5% permetent així situar la xifra de percentatge interí per davall del 30% després de més d’una década. Així com també permetent que més de 800 interins i interines amb experiència docent a les Illes Balears consolidin els seus llocs de treball i passin a formar part de la plantilla estable de la Conselleria d’Educació de les illes.

  A la FECCOO pensem que la convocatòria d’oposicions és la millor forma de donar estabilitat als treballadors i treballadores docents i al sistema d’ensenyament públic de les Illes.Per continuar per aquest camí i acostar-nos a la consolidació del 92% de la plantilla, és necessari que s’acordi l’aprovació de la convocatòria d’oposicions pels propers anys. Aquesta aprovació ha d’anar acompanyada de la revisió i millora de les mesures d’estabilitat que també va signar la FE-CCOO.

  Documentació associada
  Documentació associada

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.