La FECCOO recorda que és la segregadora LOMCE la que manté el concert a les escoles de l'Opus Dei

  Cal que el Govern estatal derogui la LOMCE per recuperar el caràcter subsidiari real de la concertació i elimini també la possibilitat que centres que segreguen i adoctrinen, en tinguin accés.

  27/06/2019.

  Els darrers esdeveniments i notícies sobre la fotografia dels alumnes "saludant" una ideologia racista, segregadora i totalitària, demostra el mal que pot produir una educació que no persegueixi la cohesió social, la inclusó i que fomenta l'adoctrinament. Cal per això, augmentar les garanties i la vigilància perquè les concertacions segueixin criteris que persegueixin l'interès general, respectin la diversitat, la inclusió i la gratuïtat de l'educació.

  La FE-CCOO du tota una legislatura lluitant contra la LOMCE, llei que possibilita aquests concerts i que a més, està també dificultant que les concertacions amb doblers públics, tinguin un caràcter subsidiari real. És a dir, que permet concertar només allà on no arriba la oferta pública. Fet que, per altra banda, obliga a una despesa que impedeix una millora de les inversions que requereix l'oferta pública, per exemple, en les millores que necessiten les infraestructures, les ràtios, l'augment dels recursos i del personal docent, el repartiment equitatiu de la població escolar, la gratuïtat del 0-3 o l'increment i la millora de l'oferta d'FP que amplien les oportunitats de les famílies i la dels seus fills.

  A la FE-CCOO també pensem que des de l’escola hem de fomentar i treballar la coeducació i la inclusió, aspectes que són contradictoris amb la segregació per sexes. Ara que des de l’executiu anterior s’està treballant en l’elaboració del I Pla Autonòmic de Coeducació, que pretén “afavorir el desenvolupament integral de les persones amb independència del sexe en el qual estiguin socialitzades” i s’entén l’escola com un “lloc on s'han d’equilibrar les mancances amb les quals els alumnes arriben a l'aula a conseqüència del sexisme que impregna la societat”, entenem que tots els centres finançats amb fons públics haurien de partir de la premisa de l’escola mixta per aconseguir arribar al punt de partida de l’aplicació d’aquest pla i poder assolir-ne els seus objectius. Per tot això és urgent que se derogui la LOMCE.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.