La Plataforma per l'Escola Pública exigeix ​​al PSOE el compliment dels compromisos adquirits en educació

  Renova així el seu compromís amb l'escola pública i es compromet a defensar-la tant al carrer com en els espais de representació, insistint en la derogació de la LOMCE.

  26/06/2019.
  L'educació que volem

  L'educació que volem

  Davant la nova legislatura política, la Plataforma Estatal per l'Escola Pública manifesta que:

  La Plataforma Estatal per l'Escola Pública, com a eina de la comunitat educativa per a la defensa d'una educació pública i de qualitat, va elaborar al gener de 2018 una sèrie de propostes polítiques i exigències mínimes que agrupà entorn del document "l'educació que volem".

  L'actual president del Govern, Pedro Sánchez, va subscriure el document el 28 de febrer de 2018, comprometent-se a realitzar aquelles actuacions necessàries per assolir els objectius i principis recollits en ell, incloent l'augment del finançament al 5% del PIB en educació en la seva primera legislatura, així com la posada en marxa de polítiques de defensa d'una educació pública, de qualitat, equitativa, justa, laica i coeducativa.

  Aquest compromís va ser igualment adquirit pel secretari general de Unides Podem, Pablo Iglesias, i pel seu grup parlamentari l'1 de març de 2018.

  Aquest compromís i les obligacions que d'ell es desprenen són incompatibles amb l'actual LOMCE i requereixen no només la reversió completa de les retallades, sinó un veritable impuls progressista a les polítiques educatives.

  Davant d'aquesta situació, exigim:

  Que la política d'acords parlamentaris i de govern sigui compatible amb el compliment dels compromisos adquirits amb la comunitat educativa i que queden recollits en el document "L'educació que volem".

  Que el PSOE faci efectiva la derogació dels aspectes més lesius de la LOMCE de manera immediata i que, paral·lelament, avaci cap a la derogació completa d'aquesta a través d'una nova llei educativa, donant resposta a les exigències de la comunitat educativa i els compromisos adquirits pel PSOE amb aquesta, impulsant-les implantant-les de manera efectiva.

  Que en l'elaboració d'aquesta nova llei, la comunitat educativa ha de tenir un paper rellevant. S'ha d'atorgar un paper destacat a la Plataforma Estatal per l'Escola Pública. Per això, es requereix la convocatòria d'aquesta plataforma per part del Ministeri d'Educació i Formació professional al més aviat possible.

  La Plataforma Estatal renova el seu compromís amb l'escola pública per a aquest nou cicle polític i es compromet, amb el suport de la comunitat educativa, seguirà essent garant i defensor d'ella en tots els àmbits, tant al carrer com en els espais de representació i, fonamentalment, en els centres educatius.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.