La FE-CCOO tornarà a ser personal col·laborador en les oposicions docents que comencen aquest dissabte

  La FE-CCOO ha tornat a sol·licitar ser personal col·laborador en el bon funcionament de les oposicions docents d'enguany que començaran el proper dissabte 22 de juny de 2019 i en la que s’oferten 1070 places.

  20/06/2019.
  Oposicions docents

  Oposicions docents

  Aquest proper dissabte comença el procés selectiu per ingressar al cos docent en que el que s’oferten 1070 places: 726 a Mallorca, 87 a Menorca, 224 a Eivissa i 33 a Formentera.

  Recordem que la convocatòria d’aquestes places forma part del compliment de “l’Acord de millora de l’ocupació pública” en la que s’estableix que s’ha d’augmentar fins a més d’un 90% l’ocupació fixe en el servei públic. D’aquest acord, signat per CCOO, va resultar l’aprovació de la convocatòria de 3000 places de docents en 3 anys: 1000 que es varen ofertar l’any passat, les 1000 que s’oferten ara i 1000 que queden reservades per l’any que ve.

  Per altra banda, segueixen vigents les mesures d’estabilitat que es varen aprovar l’any passat i que asseguren que aquells docents que porten 10 anys o més donant servei a l’escola pública, tenguin assegurat un lloc de treball pel curs que ve. A més d’això, cal recordar que, segons va publicar la Conselleria, el 87,8% de les places van ser guanyades per docents interins. Es confirma doncs, que aquest procés de consolidació de l’ocupació pública que s’ha iniciat, serveix per donar estabilitat als treballadors i treballadores que estan en actiu al mateix temps que es consoliden les plantilles dels centres. Tot això contribueix a la millora del sistema educatiu públic de les nostres illes.

  Cal destacar que el procés selectiu és un concurs-oposició que consta de dues proves (que són eliminatòries) a la fase d’oposició i un concurs de mèrits posterior. Això vol dir que per a que les places ofertades es puguin disputar en la fase de concurs i sigui doncs un veritable concurs-oposició, hauran d’aprovar la fase d’oposició més persones que places ofertades hi ha.A més, des de la FE-CCOO seguim treballant per a que aquestes proves no siguin eliminatòries per tal de permetre que es pugui valorar a tots els aspirants (segons diu el propi decret) “l’aptitud pedagògica de l’aspirant i el seu domini de les tècniques necessàries per a l’exercici docent”.

  Finalment, volem recordar a tots els i les aspirants, que la FE-CCOO enguany tornarà a ser personal col·laborador a Mallorca, Menorca i Pitiüses per facilitar la transmissió de les demandes, dubtes, i reclamacions dels aspirants que es puguin produir, contribuint també a la transparència del propi procés.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.