Les treballadores d'infantil a l'etapa 0-3 tornen al carrer per visibilitzar la precarietat laboral que pateixen i que aprofundeix en la bretxa salarial

  Amb salaris per sota dels 1000€ i jornades de 39 hores setmanals d'atenció directa als infants impedeix coordinar i preparar material per realitzar les tasques necessàries per al desenvolupament dels infants.

  07/06/2019.
  Cartell concentració

  Cartell concentració

  Les treballadores i educadores del 0-3 reivindiquen una major consciència social de la seva situació de precarietat que ve motivada especialment pel fet de ser un sector feminitzat i per tant precari.

  Cal posar especial èmfasi en que la lluita de les treballadores del 0-3 és la lluita de tothom, donada la importància en aquesta etapa educativa.

  Educar els infants des dels 0 anys és responsabilitat de tothom, per això demanem també a les institucions que es sensibilitzin més i fomentin la universalització de l'educació 0-3 pública i gratuïta. Cal recordar que en aquest sector, mancat de regulació, hi coexisteixen centres autoritzats per la Conselleria i que, per tant, compleixen uns requisits d’espais, formació de les treballadores, ràtios, etc… però n’hi ha d’altres que tot i no estar autoritzades per la Conselleria poden oferir servei de guarderia sense haver de complir tots aquests requisits. Això és possible perquè la LOMCE, una llei segregadora i injusta, no contempla el 0-3 com una etapa educativa sinó assistencial. De totes i tots depenen les condicions en què volem que els nostres infants creixin, per això cal tenir instal·lacions i espais adequats a l'etapa de creixement en què es troben.

  Desde CCOO no aturarem fins que les treballadores d’aquest sector tinguin unes condicions laborals dignes i que la primera etapa de l’educació infantil tengui el reconeixement que es mereix. Per això continuem en les mobilitzacions i hem convocat una concentració el proper dilluns 10 de juny a Palma a les 19:00h (encreuament de C/Oms amb C/ Sant Miquel) i a Eivissa a les 18:00h a la Plaça des Parc de Vila.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.