Meritxell Batet deixa el ministeri sense garantir la pujada salarial addicional a les empleades i empleats públics

  • El sindicat exigeix que s'aprovi en el pròxim Consell de Ministres

Per a CCOO és "absolutament inacceptable que el Govern no hagi tingut temps encara per a portar al Consell de Ministres el mer tràmit que suposa aprovar la pujada salarial addicional del 0,25% i garantir així el compliment de l'II Acord per a la millora de l'ocupació pública".

30/05/2019.
Reunió amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet

Reunió amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet

La recentment elegida presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha deixat el seu càrrec de ministra de Política Territorial i Funció Pública sense dur a terme el seu compromís d'elevar al Consell de Ministres l'acord per a la pujada salarial addicional del 0,25% a partir del juliol a més de tres milions d'empleades i empleats públics.

Des de la comissió de seguiment de l'Acord per a la millora de l'ocupació pública celebrada el passat 28 de febrer, CCOO exigeix al Govern que aprovi aquesta pujada addicional. En aquest sentit, el sindicat va tornar a insistir el 18 de març per mitjà d'un escrit dirigit al secretari d'Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, després recordar-li que ja el 31 de gener l'Institut Nacional d'Estadística va publicar l'avanç de comptabilitat nacional de l'últim trimestre de 2018, situant l'avanç d'increment del PIB el 2,5%, fet que garanteix el cobrament de l'increment addicional, tal com estableix l'acord subscrit amb els sindicats.

Per a CCOO és "absolutament inacceptable que el Govern no hagi tingut temps encara per a portar al Consell de Ministres el mer tràmit que suposa aprovar la pujada salarial addicional i garantir així el compliment de l'II Acord per a la millora de l'ocupació pública". El sindicat exigeix que s'aprovi en el pròxim Consell de Ministres

Paràlisi en el desenvolupament de l'acord

Des del sindicat denuncien també la paràlisi en el desenvolupament de la resta de matèries de l'acord, especialment les relatives a seguiment de l'ocupació i el repartiment de fons addicionals."En la majoria de les administracions no s'estan repartint els fons addicionals, sobretot en l'Administració Local. Tot i que la responsabilitat i competència recau en cada consistori, el paper de coordinació i seguiment li correspon al Govern central, que no ho està fent com hauria de fer", denuncien des de CCOO.

"Esperem que després de la celebració de les eleccions municipals, autonòmiques i europees, no hi hagi més demora i totes les administracions públiques es prenguin seriosament el correcte desenvolupament de l'acord".

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.