CCOO es desmarca de la signatura del conveni d'Educació Infantil 0-3 anys que condemna a la precarietat a les seves treballadores

  El sector va secundar massivament la vaga convocada ahir pel sindicat i va clamar contra la signatura d'un nou conveni que perpetuarà la situació de pobresa laboral de milers de treballadores dels centres privats i de gestió indirecta del primer cicle d'Educació Infantil (0-3 anys). CCOO, sindicat majoritari en el sector, es plega a les demandes de les treballadores i per responsabilitat sindical es desmarca de la signatura.

  22/05/2019.
  Vaga 21 de maig 2019 #ConveniDigneInfantil

  Vaga 21 de maig 2019 #ConveniDigneInfantil

  Tot i el clam i del sentir majoritari de les treballadores, les organitzacions patronals i els sindicats UGT, USO i FSIE han decidit no fer cas a les seves demandes i rubricar un text que no suposa cap millora laboral i que a més condemna a la precarietat a un col·lectiu durament colpejat per la crisi i la congelació salarial que arrosseguen des de 2011. El conveni que s'acaba de signar no soluciona cap dels múltiples problemes existents en el sector i no prioritza el reconeixement professional de les tasques que desenvolupen les educadores, la formació i responsabilitat no es corresponen en absolut amb les retribucions irrisòries que passaran a percebre. Els 930 euros bruts de salari base que establirà el conveni mostren el menyspreu cap a un col·lectiu, que a les Illes es calcula és de 2000 persones, amb retribucions congelades des de fa 7 anys i mig.

  A mitjan 2018 es va subscriure el IV Acord Estatal de Negociació Col·lectiva entre CCOO, UGT, CEOE i CEPYME. Entre altres mesures, establia que cap salari es situaria per sota dels 1.000 euros el 2020. Això no serà així per al 80% de les treballadores d'aquest sector perquè tant les organitzacions patronals presents a la taula com UGT han incomplert el compromís que van adquirir. La esperpèntica decisió de signar el nou conveni provocarà que es continuï aprofundint la bretxa salarial per qüestió de gènere que va motivar la vaga feminista del passat 8 de març.

  Cal remarcar també que el conveni que avui s'ha signat també va en contra de l'educació dels nostres infants, donat que 38 hores d'atenció directa als bebés impedeix coordinar i preparar les tasques necessàries per acompanyar en el desenvolupament emocional, de les capacitats afectives, socials i intel·lectuals dels infants.

  Per tot això, CCOO ha intentat evitar la signatura d’aquest conveni amb diverses concentracions i amb la vaga d’ahir que tan a Mallorca com a les Pitiüses va tenir un seguiment del 80% i va fer tancar moltes escoletes a Mallorca i Eivissa. A partir d’ara continuarem treballant per millorar les condicions laborals de les milers de professionals que en el dia d'ahir van deixar clar amb les seves protestes que la pobresa laboral no es pacta.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.