La vaga del cicle infantil 0-3 és un èxit rotund

  Les treballadores de les escoletes privades afectades pel conveni, avui han dit PROU. El seguiment ha estat rotund. D’entre el 80% i el 90%. Alguns centres, com a Palma, Andratx, Port d’Andratx, Pollença, Alcudia, Port d’Alcúdia, Puigpunyent, Sencelles, Santa Eulària, Sant Josep, Artà, Sa Coma, Colònia de Sant Pere, Son Carrió, Son Ferriol, S’Arenal, Llucmajor.... han hagut de tancar les seves portes. A més, s’han sumat a les reivindicacions també les alumnes en pràctiques.

  21/05/2019.
  Concentració Palma

  Concentració Palma

  S’ha aconseguit així fer visible a tota la societat, les precàries condicions laborals i salarials (per davall dels 1000€ mensuals per 38h setmanals de feina directa amb infants) amb les quals fan feina aquestes dones treballadores.

  Cal recordar que aquesta vaga només afecta a l’oferta privada. No hi ha convocada cap escoleta pública tot i que algunes d’aquestes escoletes privades gestionen les places d’escolarització públiques de molts ajuntaments de Mallorca i les Pitiüses. Per això precisament, per a les CCOO, aquesta vaga també es importantíssima per a millorar aquesta oferta pública a la que poden optar el conjunt de les famílies.

  Per altra banda, venim d'una inèrcia en la qual la dona ha estat relegada a tasques assistencials. Amb la incorporació de moltes mares al món del treball remunerat l'educació dels seus fills s'ha professionalitzat. El fet que siguin treballs mal pagats no és casual, és una conseqüència directa que siguin majoritàriament les dones que realitzen aquest tipus de treball.

  Des de la FECCOO volem, agrair les mostres de suport i de comprensió de les famílies afectades i inclús de molts responsables d’aquestes escoletes que també veuen la necessitat imperiosa de millorar les condicions laborals de les seves treballadores. I és que entenen, igual que noltros, que prestigiar i dignificar aquest cicle educatiu 0-3 del que tothom està d’acord que és vital en l’educació de les persones, és una feina de tots i de totes. Tots en xerren, i avui les treballadores criden el remei exercint el seu dret a la vaga.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.