CCOO denuncia que les treballadores del primer cicle d'Infantil són les que major responsabilitat i pitjors condicions tenen, i crida a la participació massiva en la vaga de demà

  Presenta el document "Principals indicadors del primer cicle d'Educació Infantil (0-3 anys) en centres privats i de gestió indirecta.

  20/05/2019.
  Principals indicadors del primer cicle d'Educació Infantil (0-3 anys) en centres privats i de gestió indirecta

  Principals indicadors del primer cicle d'Educació Infantil (0-3 anys) en centres privats i de gestió indirecta

  El primer cicle d'Educació Infantil (0-3 anys) és una etapa essencial en el desenvolupament de nens i nenes. Coincideix amb el moment de major adquisició d'hàbits i destreses de petits i petites i exigeix a les seves treballadores un esforç més gran que la simple cura. Malgrat la seva elevada qualificació i dedicació, al voltant de les 2000 professionals de les Illes exerceixen les seves funcions en condicions precàries. Totes elles estan cridades a la vaga davant del XII Conveni Col·lectiu de Centres d'Assistència i Educació Infantil, que, de signar, cronificará la seva inestabilitat laboral.

  Per això, CCOO, a més de convocar la vaga a nivell estatal demà 21 de maig, ha presentat el document "Principals indicadors del primer cicle d'Educació Infantil (0-3 anys) en centres privats i de gestió indirecta",en el qual fa una radiografia de la situació actual de les treballadores d'aquest col·lectiu.

  "Segons la Carta Social Europea, el 90% de les treballadores del sector poden ser considerades com a pobres. La seva retribució amb prou feines supera el salari mínim interprofessional i no arriba al 60% del salari mig nacional. Les seves condicions salarials no es corresponen a la feina que desenvolupen , la formació que se'ls exigeix i la responsabilitat que ostenten. Són persones amb formació superior i amb salaris inferiors. La desigualtat salarial que arrosseguen pel que fa a àmbits afins no és una conseqüència de la crisi: els seus salaris són baixos perquè més del 95% de les persones que treballen en el sector són dones. Des de CCOO, vam lluitar per aconseguir unes condicions econòmiques i laborals equiparables a les de la resta de treballadores del sector educatiu", diu l'informe.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.