CCOO anuncia la convocatòria de vaga en el primer cicle d'Educació Infantil per al 21 de maig

  El sindicat defensa la dimensió educativa de la tasca de les treballadores del primer cicle d'Infantil (0-3), així com el compliment del IV Acord per a l'Ocupació i la negociació Col·lectiva (AENC), i mostra el seu rebuig a un conveni col·lectiu que manté unes retribucions molt per sota de la formació i la responsabilitat d'aquestes professionals.

  09/05/2019.
  Conveni Digne Educació Infantil

  Conveni Digne Educació Infantil

  CCOO, sindicat majoritari de l'ensenyament, exigeix unes condicions laborals que dignifiquin l'encomiable tasca que desenvolupen milers de treballadores d'Educació Infantil a canvi de retribucions que no arriben als 900 euros bruts mensuals. La pretensió patronal de signar un nou conveni el proper 22 de maig, després de més de set anys de congelació salarial i dues de negociació, implicaria la perpetuació de la precarietat en el sector a l'establir una remuneració al mes de 930 euros per a les educadores, 1 col·lectiu totalment feminitzat i que realitza activitats de docència en l'etapa preescolar.

  Si tira endavant, el text incompliria de manera flagrant l'Acord Estatal de Negociació Col·lectiva, que estableix que cap conveni estarà per sota dels 1.000 euros el 2020, i no inclouria ni una sola millora per a les treballadores.

  El proper 21 de maig, la Federació d'Ensenyament de CCOO convocarà una jornada de vaga en el primer cicle d'educació infantil amb l'objectiu de frenar la signatura del conveni col·lectiu del sector i en defensa d'unes condicions laborals dignes del segle XXI. Abans, entre el 11 i el 13 de maig, es duran a terme mobilitzacions a tot l'Estat. El sindicat anima les afectades a secundar les dues iniciatives de forma massiva per aconseguir una millora substancial dels seus drets. A les Illes es farà a Palma dissabte 11 de maig a les 12h00 a l’encreuament del c/Sant Miquel i C/Oms.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.