La FE-CCOO convoca una concentració per reclamar un conveni digne a la primera etapa d’educació infantil (0-3)

  A diferència de les altres forces sindicals, la FE-CCOO ha rebutjat la proposta per al conveni de la primera etapa d’educació infantil per ser totalment insuficient. A més convoca concentracions dia 11 de maig arreu de l’estat en defensa d’un conveni digne. A les Illes es farà a Palma a les 12h00 a l’encreuament del c/Sant Miquel i C/Oms.

  06/05/2019.
  Concentració per un conveni digne dia 11 de maig a les 12h00

  Concentració per un conveni digne dia 11 de maig a les 12h00

  La proposta que NO accepta CCOO inclou:

  Que les educadores passin a cobrar 930 € (incloent-hi el complement específic) des de l’1 de juny de 2019. Senzillament és humiliant i denigrant donada la responsabilitat que ostenten i no compensa en absolut el sacrifici realitzat durant els últims set anys i mig de congelació salarial.

  A més la suma dels 900 € fixats com SMI més el complement específic de 43,54 € és superior als 930 € pactats. Per tant, es demana que es renunciï a una part del salari.

  També incompleix el compromís confederal d'UGT i CCOO de no acceptar increments salarials per sota dels 1.000 € el 2020. Com es pot dignifiar la tasca d’aquest sector renunciant a aquest compromís? Recordem que aquest col·lectiu és feminitzat a més del 90% i per tant aprofundeix en la bretxa de gènere contra la que lluita CCOO.

  Finalment no respecta la màxima “mateix salari per mateixa feina”. Les diferències entre les taules salarials de gestió indirecta i les taules generals són abismals. Com es justifica que una educadora que presta els seus serveis en gestió indirecta vagi a cobrar en 2021 gairebé 170 € més que una companya de gestió directa? És que no fan la mateixa feina?

  Per tot això CCOO anuncia mobilitzacions a tot l'Estat dia 11 de maig. A les Illes la concentració es farà a Palma a les 12h00 a l'encreuament del C/Sant Miquel i C/Oms. Simultàniament valorarem la conveniència de convocar aturades en els centres de treball contra la signatura del conveni.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.