26-A: L de lesbianes, L de llibertat

  Des de 2008, els col·lectius de lesbianes han emprat lemes com "Dones lesbianes, expresseu-vos en llibertat"o "Lesbianes visibles, dones lliures"per celebrar el 26 d'abril, Dia de la Visibilitat Lèsbica , amb l'objectiu de reivindicar l'espai públic que els pertany.

  26/04/2019.
  Dia de la visibilitat lèsbica

  Dia de la visibilitat lèsbica

  Sota la consigna de llibertat i visibilitat reclamem un espai que és el nostre per dret i que difícilment es reconeix. Ser dones i lesbianes, ser visibles, suposa una acció política de reapropiació de l'espai públic. Si ja és complex ser dones en un sistema opressor com el nostre, ho és molt més ser cis, trans, dona racialitzada, amb diversitat funcional i lesbiana.

  Encara avui es pressuposa l'heterosexualitat de totes les dones, sense tenir en compte la resta de les diversitats en els afectes i la llibertat individual d'elecció. Quantes més dones siguem visibles, més fàcil serà avançar cap a una vida plena, amb els mateixos drets i sense que la visibilitat pugui suposar cap manifestació de discriminació, rebuig o repercussió en l'entorn laboral, social i personal. En aquest sentit, és molt important disposar de referents públics de dones lesbianes que puguin facilitar la vivència de les nostres joves en els centres educatius.

  Des de la Federació d'Ensenyament de CCOO recordem la necessitat de generar espais proclius a la vivència en llibertat de les nostres alumnes lesbianes i aconseguir protocols específics que posin fi a la lesbofòbia en contextos escolars. Moltes de les nostres professores lesbianes ja han fet el pas de ser referents visibles que posen de manifest una vivència en positiu, que transmeten a les alumnes de ser dones lesbianes és un orgull, una realitat que ha de trobar el seu espai per fer de l'educació un procés d'aprenentatge a favor de la diversitat, l'educació en igualtat i l'eliminació de les actituds sexistes i LGTBIQ + fòbiques.

  Documentació associada
  Documentació associada

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.