La FE-CCOO publica un vocabulari per a un món divers

  CCOO sempre ha apostat per un món divers en el que cada persona es pugui sentir lliure per expressar-se tal com és. És des de l’escola que s’han de fomentar els valors de la inclusió i la diversitat. Per això, hem editat i publicat en català un vocabulari per a un món divers i el posa a disposició de tota la comunitat educativa.

  09/04/2019.
  Vocabulari per a un món divers

  Vocabulari per a un món divers

  Amb aquesta publicació, la FECCOO vol contribuir al treball relatiu a la conscienciació sobre coeducació de la comunitat educativa, com a un dels factors que poden ajudar a rebaixar les altes xifres de violència de gènere, entre d’altres problemes que pateix la nostra societat.

  Per altra banda, avui al CEIB la directora de l’institut de convivència, Marta Escoda, ha presentat l’informe de resultats de l’institut de convivència. La FECCOO valora molt positivament la gran labor que realitza perquè també lluita contra l’abandonament i el fracàs i perquè és una eina imprescindible per obtenir una societat més cohesionada, preparada i solidària. També valorem la tasca de formació, sensibilització, prevenció i intervenció en els casos necessaris. Per altra banda, apreciem l’elaboració del pla autonòmic de coeducació que s’està duent a terme.

  Des de la FE-CCOO volem posar l’èmfasi en diferents qüestions:

  El gran nombre encara d’expulsions que es donen a secundària, i que suposen un increment de les xifres d’abandonament i de fracàs social molt important. Les pràctiques restauratives que molts centres han iniciat i que practiquen serien una bona solució, però des de la FECCOO convidam a la Conselleria que revisi i modifiqui la normativa que podrien evitar aquestes expulsions i que posi tants recursos siguin necessaris per evitar aquesta mala pràxi que, de fet, no és capaç de “recuperar” cap alumne.

  Expulsions curs 2018-19:

  185 expedients disciplinaris

  6334 expulsions al llarg del curs

  3200 alumnes les han patit.

  Un altre factor que ha crescut és el nombre d’alumnes que s’auto aïllen, producte de l'ús dels mòbils. Per això pensam que aquest és un motiu més per no prohibir l’ús i introduir aquests dispositius dins el context educatiu i treballar en les bones pràctiques.

  Finalment, veiem que cal encara molta feina de sensibilització entre els docents així com recursos i canvis normatius que han d’arribar als centres per poder assolir tota aquesta importantíssima tasca que no fa més que procurar una societat més igualitària i cohesionada.

  Documentació associada
  Documentació associada

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.