MUFACE destinarà fons per reduir el copagament farmacèutic

  Durant l'últim any CCOO ha instat el Govern perquè solucionés una situació que afectava el funcionariat i li discriminava en relació al personal de Seguretat Social. Després de mesos de negociacions i propostes, MUFACE va aprovar en el Consell General destinar el 80% dels fons d'ajudes assistencials per a això.

  02/04/2019.
  Copagament farmacèutic

  Copagament farmacèutic

  Durant l'any 2018, es va posar en qüestió el copagament farmacèutic per al personal depenent de MUFACE. Des de CCOO hem treballat una proposta que pal·liés aquesta discriminació per a totes aquelles persones que es jubilen i han de costejar els medicaments. En un primer moment, instem a la Secretaria d'Estat de Funció Pública a tractar aquest tema per l'enorme discriminació que suposa.

  Si comparem les aportacions que fan els / les jubilats / es mutualistes respecte dels jubilats del règim general, la desigualtat era encara més notòria. Mentre un / a pensionista de MUFACE pagava el 2016 609,39 € de mitjana anual, un / a jubilat / a del règim general hagués pagat com a màxim, segons la seva renda, entre 97,68 € o 219,84 €.

  A finals de juny de l'any passat, des de CCOO vam mantenir una reunió amb el portaveu de Sanitat del Grup parlamentari socialista, al qual li vam traslladar el nostre punt de vista sobre aquest assumpte deixant clar que, quan s'iniciés la recuperació de les retallades introduïdes pel RD del "medicamentazo" de 2012, no s'hauria d'ignorar al col·lectiu de funcionaris de MUFACE, MUGEJU i ISFAS. D'aquesta reunió va sortir el compromís d'informar el seu grup parlamentari. També vam intentar el mateix amb el grup de Units Podem.

  A finals de juliol, des de CCOO vam mantenir una reunió amb la Direcció General de MUFACE per acordar la dedicació de part del pressupost d'Ajudes Assistencials al copagament farmacèutic de funcionaris/es amb rendes més baixes. Aquest acord es va adoptar en Consell General a l'octubre de 2018 i ha estat revisat en desembre, atès que gairebé la meitat del pressupost dedicat a copagament farmacèutic no va ser sol·licitat pels mutualistes, possiblement per l'escassa divulgació que va tenir la mesura entre els jubilats.

  En el Consell de finals de juliol, vam exigir al secretari d'Estat de Funció Pública que no es marginés als funcionaris de MUFACE d'una eventual negociació general del copagament farmacèutic.

  Durant l'últim trimestre del 2018, vam manifestar la nostra disconformitat a què es exclogués al personal de MUFACE del "Acord de pressupostos generals de l'Estat 2019. Pressupostos per a un estat social", signat entre PSOE i Units Podem. A més, l'esborrany de pressupostos generals de l'Estat per a 2019 no incloïa al funcionariat en l'eliminació d'aquest copagament.

  Des de CCOO, insistim en aprovar una mesura que, tot i la debilitat política per l'avançament electoral, permetés pal·liar aquesta discriminació. Han estat mesos de treball, reunions i propostes que es van tancar el passat 25 de març al Consell General de MUFACE, on s'ha arribat a una solució que permetrà reduir el copagament farmacèutic. En essència, la iniciativa incorpora les següents mesures al copagament: mantenir la quantitat pressupostada l'any passat, que va ser de 567.500 euros per a Ajudes assistencials, dels quals el 80% s'ha de destinar al copagament farmacèutic per a aquelles persones pensionistes de rendes més baixes.

  Tota persona que vulgui tramitar la devolució de les despeses farmacèutiques haurà de realitzar a través de la seu electrònica en la següent URL: https://sede.muface.gob.es/.

  Sens dubte, és un avanç considerable, sobretot quan una part molt important del funcionariat té edats pròximes a la jubilació i, per tant, es beneficiarà pròximament d'aquesta mesura. Així i tot, els partits polítics que es presenten a les eleccions generals haurien de tenir entre les seves prioritats el acabar amb el copagament farmacèutic.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.