FECCOO ha participat en la IX Cimera Internacional de la Professió Docent a Finlàndia

  És primera vegada que acudeix una delegació del Govern d'Espanya, liderada pel secretari d'Estat d'Educació, Alejandro Tiana.

  26/03/2019.
  Imatge de part de la delegació espanyola que va participar en la cimera

  Imatge de part de la delegació espanyola que va participar en la cimera

  Durant els dies 13, 14 i 15 de març ha tingut lloc a Hèlsinki (Finlàndia) la IX Cimera Internacional de la Professió Docent (ISTP per la seva sigla en anglès, International Summit Teaching Profession), esdeveniment que ha estat inaugurat per la presidenta de la Internacional de l'Educació, Susan Hopgood. En l'acte que va donar començament a la trobada, la Internacional de l'Educació (IE) ha defensat enèrgicament el paper de les i els docents en la configuració del futur dels sistemes públics d'educació de qualitat per a tots i totes.

  Com en edicions anteriors, la ISTP reuneix equips ministerials i a dirigents sindicals dels països de l'OCDE. La Cimera ha estat organitzada pel Ministeri d'Educació finlandès, el sindicat docent OAJ de Finlàndia, la Internacional de l'Educació i l'OCDE.

  Des que es va inaugurar aquesta Cimera Internacional el 2011, mai havia assistit el Ministeri d'Educació d'Espanya, per la qual cosa des del nostre sindicat FECCOO saludem positivament la presència del secretari d'Estat d'Educació, Alejandro Tiana, ja que permet que ministeris i sindicats de països de l'OCDE puguin participar en aquests fòrums internacionals, i donar a conèixer les experiències i pràctiques docents més eficaces que s'han posat en marxa al nostre país.

  Aquest any, i gràcies a la invitació de la Internacional de l'Educació, a més han assistit Consuelo Vélaz de Medrano, directora general d'Avaluació i Cooperació Territorial; Carlos J. Medina, director de l'Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació del Professorat (Intef), i Irune Arratibel, consellera d'Educació a Alemanya i Països Nòrdics. Per part dels sindicats, han participat la Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres (FECCOO) i FeSP-UGT.

  Durant les sessions plenàries programades durant la cimera, FECCOO ha pogut intervenir i plantejar les seves reivindicacions al voltant de la professió docent.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.