CCOO exigeix a la Secretaria de Funció Pública les places docents necessàries per complir l'Acord d'ocupació pública

  A la reunió de la comissió d'ocupació i estabilització que ha tingut lloc avui, la Federació d'Ensenyament de CCOO ha demanat la convocatòria d'un total de 139.062 places públiques de professorat, en les quals s'inclouen tant les d'estabilització com la cobertura de les jubilacions que es produiran en els propers anys.

  20/03/2019.

  El sistema educatiu compta amb un total de 504.725 docents de carrera i 119.650 interines i interins, segons les dades recollides amb data del 31 de desembre de 2016 del Butlletí Estadístic d'Hisenda, així com de les meses de negociació de les diferents comunitats autònomes i dels llistats oficials d'aspirants a una interinitat. Atenent a aquestes xifres, CCOO estima que, per complir amb l'Acord d'ocupació pública signat el 29 de març de 2017, que contempla la reducció de la temporalitat al 8%, cal convocar un total de 139.062 places docents, en què es inclouen tant les d'estabilització com la cobertura de les jubilacions que es produiran en els propers anys i que el sindicat calcula en 66.671 a partir de les dades del Ministeri d'Educació sobre les franges d'edat del professorat que apareixen en l'informe "dades i xifres". No obstant això, la Secretaria d'Estat només té autoritzades 56.589 places, i no ha tingut en compte la taxa de reposició.

  La Federació d'Ensenyament de CCOO ha criticat que actualment tan sols el 67% de les places s'han convocat per als pròxims processos o estan en vies de negociació, i ha denunciat que aquests números ens allunyen de l'objectiu de reducció de la temporalitat i precarietat docent , pel que ha exigit que es contemplin ofertes d'ocupació pública més nombroses que permetin a les administracions educatives complir els seus compromisos i donar estabilitat al sistema educatiu.

  Així mateix, el sindicat ha cridat l'atenció sobre l'elevat nombre de places que van quedar sense adjudicar en les oposicions de professorat de l'any passat, el 8,4% del total; i els necessaris increments de plantilles derivats dels acords sobre reducció de jornada lectiva assolits en algunes comunitats, que obligarien a incrementar el nombre de places en les convocatòries públiques d'ocupació per aconseguir disminuir la temporalitat.

  En línia amb l'anterior, la Federació d'Ensenyament de CCOO ha reiterat la seva demanda de negociació d'un model extraordinari d'ocupació amb proves no eliminatòries que permeti a les persones aspirants demostrar totes les competències, i ha demanat que es superi el concepte de taxa d' reposició, de manera que es possibiliti el necessari creixement de la plantilla docent en condicions de treball estables i igualtat de drets.

  A les Illes Balears, seguint aquesta línia, sol·licitam a la Conselleria la signatura d'un Segon Acord Marc en el que s'acordi la convocatòria d'oposicions més enllà del 2020, continuar en la consolidació de places de plantilla orgánica i la millora de les condicions sociolaboral dels i les docents de les Illes.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.