La FECCOO convoca concentració pel 0-3 dilluns 25 de febrer a les 11h a la plaça d’Espanya

  • Per la dignificació de les condicions de les docents d'infantil (0-3 anys)
  • Convida també a sumar-se a totes les famílies, entitats i organitzacions del sector.

18/02/2019.
Recollida de signatures conveni 0-3

Recollida de signatures conveni 0-3

Després d'anys d'ajustos, congelacions salarials i pèrdues de poder adquisitiu, i després de gairebé dos anys negociant el conveni col·lectiu del sector sense pràcticament avenços, les organitzacions patronals han d'iniciar un procés negociador real que abordi les necessitats de les milers de persones empleades del sector i que permeti dignificar les seves retribucions i les seves condicions de treball.

CCOO ha traslladat a la Taula Negociadora propostes de millora de les condicions laborals i la recuperació del poder adquisitiu. Les nostres demandes no han tingut resposta i, de manera sistemàtica, s'han negat i rebutjat tots els nostres plantejaments. La pretensió patronal de fixar la retribució de les educadores infantils al voltant dels 900 euros mensuals, o que les mestres augmentin la seva jornada laboral, és indignant, vergonyosa i mostra el seu més absolut menyspreu a l'impagable tasca d'aquests col·lectius. L'educació en l'etapa més primerenca deixa de ser una prioritat per esdevenir un negoci on l'única preocupació és la rendibilitat econòmica.

Les treballadores del sector, després d'anys de sacrificis, no poden seguir sostenint sobre les seves esquenes els costos d'una crisi que no van generar, mentre que les patronals, amb la seva actitud immobilista a la Mesa Negociadora, semblen voler perpetuar la situació. És el moment de fer una aposta pel sector, que passa inexcusablement pel reconeixement de la tasca desenvolupada per les treballadores que el sostenen i per la millora de les seves condicions de treball.

Davant d'aquest escenari de paràlisi, CCOO convoca concentracions a tot l'Estat entre el 23 i el 26 de febrer (el 25 de febrer a les 11h la plaça d’Espanya de Palma) en defensa d'unes condicions laborals dignes del segle XXI, i fa una crida perquè les famílies se sumin de manera activa a la dignificació d'un primer cicle que constitueix la base inicial de l'aprenentatge dels nens i les nenes de la nostra societat, clau per a un sistema educatiu de qualitat en igualtat.

A la concentració aprofitarem per continuar amb la recollida de signatures: http://www.fe.ccoo.es/noticia:360289--CCOO_inicia_una_campana_en_la_plataforma_Change_org_para_acabar_con_la_precarizacion_de_la_Educacion_Infantil

¿Quieres hacer un comentario?

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.