Sindicats docents i famílies critiquen l'ordre d'avaluació de Secundària que prorroga l'esperit de la LOMCE

  CCOO, UGT, STEs i CEAPA (Confederació de mares i pares de l'alumnat) presenten un vot particular en el Consell Escolar de l'Estat i demanen al Ministeri d'Educació i Formació Professional la retirada immediata de l'ordre.

  07/02/2019.
  proves lomce

  proves lomce

  Els sindicats CCOO, UGT i STEs i CEAPA denuncien que el Projecte d'ordre ministerial que regula les proves de l'avaluació final d'Educació Secundària Obligatòria per a aquest curs es limita a prorrogar la què en 2017/2018 va presentar el Partit Popular, llavors en el Govern. En aquell moment, el Consell Escolar de l'Estat va emetre el preceptiu dictamen -Dictamen 31 / 2017-, en el qual s'assenyalava explícitament una sèrie de canvis que es devien, segons el parer del Consell, incorporar al Projecte. Les modificacions que es van demandar en aquell Dictamen no es recullen, en cap cas, en l'actual Projecte, que simplement es limita a replicar l'ordre de 2018, donant continuïtat a l'esperit pur i dur de la LOMCE i atemptant contra l'equitat, la comprensivitat i la inclusivitat, pilars irrenunciables del sistema educatiu.

  Aquest tipus de proves estandarditzades perpetua l'aprenentatge memorístic i descontextualitzat i es centra en incrementar artificialment els resultats acadèmics, encotillant les pràctiques educatives i l'exercici de la funció docent. A l'ignorar les millores aconseguides i les característiques personals de l'alumnat i els seus diferents ritmes d'aprenentatge, donen lloc a una imatge fixa que furta a noies i nois el seu dret a aprendre.

  Així mateix, els sindicats de l'ensenyament i CEAPA critiquen durament que la norma no respecta el marc legal vigent i incorpora qüestions en el seu contingut que el modifiquen, amb independència que hagin estat negociades amb les comunitats autònomes, com argumenta el Ministeri d'Educació i FP . En aquest sentit, consideren a les comunitats còmplices necessàries d'una Ordre tècnicament reprovable i ideològicament inassumible per part de la comunitat educativa, ja que és un producte de la LOMCE, aprovada amb els vots exclusius del Partit Popular i, al seu dia, rebutjada per la totalitat de la comunitat escolar i pel conjunt de l'oposició parlamentària.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.