La FE-CCOO convoca vaga general de 24 hores per dia 8 de març

  La Federació d'Ensenyament de CCOO apel·la a la defensa de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, i dels drets humans, ia la lluita contra les violències masclistes.

  05/02/2019.
  Vaga 8M

  Vaga 8M

  La Federació d'Ensenyament de CCOO convoca vaga general a l’Educació el pròxim 8 de març dins el marc sindical confederal, que a les Illes Balears també la convocarem de 24 hores a tot el sector de l'ensenyament, clau per a l'eradicació del sexisme i l'avanç cap a una societat igualitària.

  Cada vegada és més urgent situar la igualtat, la coeducació i l'eliminació de violències en el centre del debat educatiu, per promoure un canvi en les polítiques educatives que situïn al nostre estat en llindars de progrés i desenvolupament d'acord amb el temps social. CCOO ha insistit repetidament en la necessitat que els governs posin els mitjans suficients perquè aquestes polítiques garanteixin la transformació de l'androcentrisme educatiu.

  Davant dels casos d’assassinats de dones pel fet de ser-ho i de violacions en grup ha, el sistema judicial ha posat de manifest la urgència d'establir una estratègia global, concreta i d'impacte. No obstant això, encara no s'ha implementat pràcticament cap de les propostes que s'han de desenvolupar en el marc educatiu de la Llei 3/2007, ni s'han posat en marxa les mesures del recentment aprovat Pacte d'Estat contra la violència a les dones que obliga a impulsar iniciatives concretes en educació, com tampoc s'ha alliberat el pressupost per a això.

  Tot i la satisfacció que a les Illes Balears, les forces d’esquerres, van aprovar recentment al parlament una proposició no de llei per reforçar les mesures contra la violència masclista i la igualtat de gènere, des de la FE-CCOO seguim demanant:

  Continguts curriculars que abordin la història de les dones, amb presència d'autores de totes les matèries en els llibres de textos. Nomenament d'una persona agent d'igualtat amb crèdit horari diari, recursos econòmics i materials per dur a terme totes les mesures adequades per assegurar la igualtat entre homes i dones.

  Contingut avaluable sobre prevenció del sexisme, canvis en els rols socials de gènere, sexualitats, respecte a les diversitats, identitats i expressions de gènere.

  Actualització de la vivència coeducativa en els patis i espais escolars comuns més participativa i col·lectiva, en la qual es fomenti el respecte i la igualtat en tots els centres educatius, acadèmics i universitaris.

  Finançament per a aquells centres que disposin d'un projecte d'innovació educativa amb perspectiva de gènere.

  Inclusió de continguts relatius a formació per a la igualtat, amb perspectiva de gènere i prevenció de les violències, en els diferents processos d'accés a la professió docent.

  Fons addicionals, en els PGE 2019, per eliminar la bretxa salarial en l'àmbit de l'Educació, situada en l'actualitat al voltant del 8%, aproximadament.

  Elaboració, aprovació i promoció de protocols específics sobre assetjament sexual i per motiu de gènere en tots els sectors educatius, així com impuls a mesures concretes en els centres, amb la participació de l'alumnat.

  Extensió immediata del permís de paternitat per promoure la conciliació laboral i familiar.

  Negociació urgent dels plans d'igualtat en tots els sectors educatius, incidint especialment en aquells en què hi ha major bretxa salarial, precarietat i inestabilitat.

  Obligatorietat de tots els centres privats de disposar de plans d'igualtat que garanteixin la reducció de la temporalitat i parcialitat per a les dones.

  Mesures extraordinàries per a les dones víctimes de violència de gènere.

  Posada en marxa d'un pla de formació obligatori en matèria d'igualtat, gènere, identitats i diversitats en tots els sectors educatius.

  L'educació és l'altaveu més potent per fer efectiu un canvi de paradigma social que ens situï com a pioners en la defensa dels drets humans i l'eradicació de les violències. Ens permetrà expulsar el sexisme dels centres escolars i afermar el respecte cap a les dones, la vida i la seguretat. Tot això abordant les diversitats i les identitats, amb totes les garanties per desenvolupar un projecte vital ple.

  Des de la Federació d'Ensenyament de CCOO, fem nostres les reivindicacions del moviment feminista i realitzem una crida a les treballadores i treballadors de l'ensenyament i a la resta de la comunitat educativa a secundar massivament la vaga de 24 hores del dia 8 de marçcom a via per impulsar el canvi real i efectiu per a la igualtat.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.