El Consell Escolar reconeix explícitament l'educació com un dret fonamental i universal que ha d'estar garantit pels poders públics

  • Debat sobre Avantprojecte de Llei Orgànica de derogació de la LOMCE

El dictamen aprovat ahir pel Ple del màxim òrgan consultiu en matèria educativa recull una bona part les propostes de CCOO per enfortir un model educatiu públic, inclusiu i de qualitat.

09/01/2019.

El dictamen aprovat pel Ple del Consell Escolar de l'Estat ha donat llum verda a dos terços de les propostes de CCOO per enfortir un model educatiu públic, inclusiu i de qualitat. El sindicat instarà el Govern socialista a fer-les efectives tant en la nova llei orgànica que derogarà la LOMCE com en els decrets que la desenvolupen.

La Federació d'Ensenyament considera de gran importància que el Consell reconega explícitament l'educació com un dret fonamental i universal que ha d'estar garantit pels poders públics. Aquest principi situarà a la nova Llei d'Educació en el pol oposat a la LOMCE, la derogació és un compromís de la majoria dels partits polítics del Congrés dels Diputats amb la comunitat educativa.

No menys importants és la supressió de la repetició de curs en l'Ensenyament Obligatori; l'eliminació d'estereotips sexistes o discriminatoris en els currículums i llibres de text; la nova disposició addicional sobre Educació en Valors Ètics i Cívics; i els projectes inclusius de centre.

Pel que fa al capítol sobre professorat, entre les esmenes de CCOO aprovades destaquen per la seva rellevància el compromís amb la jubilació voluntària anticipada de funcionaris docents; la negociació de l'Estatut Docent; la supressió de la incorporació d ' "experts" no docents amb domini de llengües estrangeres; i l'aplicació de l'acord de millora de l'ocupació pública

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.