CCOO recorda al Govern que el Reial Decret Llei de Increments Salarials per 2019 no exhaureix la negociació al voltant dels PGE

  El sindicat repassa els cinc punts pendents que s'abordaran en les pròximes reunions fixades amb l'Executiu per a gener de 2019, com l'eliminació de la taxa de reposició i els condicionants que limiten la capacitat de negociació col·lectiva.

  27/12/2018.
  Reunión de agentes sociales con la ministra de Política Territorial y Función Pública, Meritxell Batet (julio 2018)

  Reunión de agentes sociales con la ministra de Política Territorial y Función Pública, Meritxell Batet (julio 2018)

  El Reial decret llei 24/2018, de 21 de desembre, pel qual s'aproven mesures urgents en matèria de retribucions en l'àmbit del sector públic, incorpora les previsions literals de l'II Acord per a la Millora de l'Ocupació pel que fa a l'any 2019 :

  a) Increment del 2,25% des de gener de 2019.

  b) 0,25% de fons addicionals (0,30% si l'administració té superàvit pressupostari en 2018).

  c) 0,25% addicional des de juliol de 2019 si el PIB de 2018 és igual o superior al 2,5% (i una escala de l'0,05% si increment PIB = 2,1% al 0,20% si increment PIB = 2,4%).

  d) El personal laboral (inclòs sector públic empresarial, fundacions, etc.) una autorització sobre massa salarial equivalent a la suma dels tres apartats anteriors.

  Com ja hem vingut difonent a través de diverses notes i circulars, aquest RDL obeeix a l'exigència de CCOO que, donat el retard amb el qual va a presentar-se el Projecte de Llei PGE per 2019, i la incertesa sobre la seva aprovació, es publicaria un RDL perquè això no bloquegés els increments salarials, i amb això la negociació col·lectiva, durant 2019.

  No obstant això, us recordem que per a CCOO aquest RDL no exhaureix la negociació al voltant dels PGE 2019, negociació que ha de contemplar al nostre judici i així li ho hem traslladat al Govern, cinc aspectes fonamentals:

  Una modificació dels paràmetres d'increment del PIB de 2018, atès que és el mateix Govern qui ha modificat la seva previsió de l'increment per 2018, rebaixant-del 2,5% del PIB al 2 , 3%, rebaixa que hauria d'ajustar l'escala pactada en l'Acord.

  Una millora substancial dels compromisos en matèria d'ocupació (la nostra intenció segueix sent l'eliminació de la taxa de reposició) que permeti incrementar el ritme de recuperació d'ocupació pública perdut.

  Eliminar la condicionalitat (requisits d'estabilitat pressupostària) per a la lliure negociació de jornada laboral.

  Eliminar també altres condicionants establerts en la Llei PGE que limiten la capacitat de la negociació col·lectiva de negociar lliurement, en el conjunt del sector públic, de tal manera que es pugui avançar en la millora de les condicions de treball i en la recuperació dels drets arrabassats.

  Retribucions, Eleccions Sindicals i condicions de treball del Servei Exterior.

  En aquest sentit, tal com li avancem per escrit a la ministra Batet i la seva resposta igualment per escrit la setmana passada, hem quedat emplaçats per continuar amb el procés de negociació al gener, d'una banda, per posar data a la Comissió de Seguiment General, on veurem tots els temes referenciats anteriorment; i, d'altra banda, per continuar amb el desenvolupament de les Comissions del I i II Acord (recordar que la d'ocupació i estabilització està fixada per al 16 de gener).

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.