La Federació d'Ensenyament de CCOO mostra la seva consternació per l'assassinat de la professora interina Laura Luelmo

  El sindicat manifesta la seva repulsa i se suma al dolor i la consternació de familiars i amics, als que transmet el seu condol per la mort de la docent, apareguda amb signes de violència. Al llarg de la jornada, els centres educatius espanyols han convocat un minut de silenci en repulsa pel seu assassinat.

  19/12/2018.
  Imagen de Laura Luelmo que se compartió en redes sociales durante su búsqueda

  Imagen de Laura Luelmo que se compartió en redes sociales durante su búsqueda

  CCOO s'uneix al dol de la comunitat educativa, que, amb la mort de Luelmo, perd a una jove docent interina que s'havia traslladat fa tot just uns dies a una localitat de Huelva per cobrir una substitució en un institut. El sindicat assenyala la precarietat laboral que obliga a moltes persones a desplaçar-se de residència per aconseguir una feina que els possibiliti una vida independent i denuncia la violència estructural que pateixen les dones en la nostra societat.

  En aquest sentit, la Federació d'Ensenyament de CCOO subratlla la necessitat d'incloure com a violència masclista tots els assassinats que en l'actualitat no estan contemplats en les lleis com a tals. I exigeix la reforma immediata del sistema jurídic, de manera que es garanteixin tots els drets a la víctima, sense ser qüestionada, assetjada o / i jutjada.

  Així mateix, CCOO insta el Ministeri d'Educació a promoure una estratègia contundent contra la violència cap a les dones en el marc educatiu que garanteixi un canvi radical i posi fi d'una vegada per sempre a la violència estructural.

  En aquest context, lamentem profundament que determinats partits polítics advoquen per la derogació de la Llei integral de violència de gènere, que, com semblen indicar les primeres investigacions, ha acabat amb la vida d'una nova dona; i insta els responsables polítics a treballar per posar fi a la xacra assassina que constitueixen el masclisme, el sexisme i la desigualdad.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.