El Govern condemna a la temporalitat al personal d'administració i serveis de la universitat.

  • CCOO exigeix la seva incorporació a l'acord de millora de l'ocupació pública.

El PP ha assumit una esmena als pressupostos generals de l'Estat que permetrà al Personal Docent i Investigador (PDI) beneficiar de l'acord de consolidació d'ocupació pública i reduir al 10% la seva temporalitat. No obstant això, deixa fora al Personal d'Administració i Serveis (PAS) de les universitats.

01/06/2017.

La Federació d'Ensenyament de CCOO (FECCOO) critica la manca de criteri del PP, que, en la tramitació parlamentària dels pressupostos generals de l'Estat, esmena només en part l'articulat relatiu al personal de les universitats. D'una banda, elimina les limitacions de l'article 19.2 que agreujava la precarietat del personal interí en imposar la seva rotació, i inclou al professorat universitari entre els col·lectius que es beneficiaran de l'acord de consolidació d'ocupació assolit entre Govern i sindicats, tal com va exigir CCOO. De l'altra, oblida deliberadament al personal d'administració i serveis de les universitats públiques.

El passat mes de març, Govern i sindicats van arribar a un compromís d'Oferta d'Ocupació Pública extraordinària que en educació suposarà la convocatòria de més de 130.000 places fins al 2020 amb l'objectiu de disminuir el percentatge d'interinitat. El PAS quedarà fora d'aquest acord i seguirà subjecte a una taxa de reposició d'efectius que aprofundirà en la seva temporalitat i precarització.

CCOO recorda que aquest col·lectiu, la funció del qual és clau per al correcte funcionament de la universitat, arrossega alts nivells de temporalitat derivats de la pèrdua d'ocupació produïda durant els últims anys i exigeix ​​la seva inclusió en els processos de consolidació d'ocupació. La Federació d'Ensenyament de CCOO es dirigirà de nou als partits polítics perquè modifiquin el text abans de ser aprovat al Senat. Així mateix, en la reunió que mantindrà en els pròxims dies, exigirà al Ministeri d'Educació la seva rectificació.

En el cas que aquestes demandes siguin desateses, CCOO anuncia mobilitzacions en defensa dels drets del Personal d'Administració i Serveis.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.