CCOO exigeix al Govern que obri una negociació sobre el professorat

  • El sindicat denuncia que l'Avantprojecte de Llei per derogar la LOMCE ignora al col·lectiu docent

En la reunió mantinguda avui entre organitzacions sindicals i representants del Ministeri d'Educació, la Federació d'Ensenyament ha exigit a la ministra Celaá que surtin a oposició totes les places necessàries per disminuir l'elevada temporalitat docent i que freni les retallades del PP a les aules i redueixi la jornada lectiva del professorat a 18 hores lectives en el cas de Secundària, FP i Règim Especial, i a 23 en el d'Educació Infantil i Primària.

12/12/2018.
CCOO exige al Gobierno que abra una negociación sobre el profesorado

CCOO exige al Gobierno que abra una negociación sobre el profesorado

CCOO ha criticat que, per la seva falta de celeritat i eficàcia, la fórmula d'avantprojecte de llei adoptada pel Ministeri d'Educació per modificar la LOMCE no és la més adequada, i ha tornat a insistir en altres vies jurídiques com el Reial decret llei . El sindicat considera una urgència educativa la derogació de la LOMCE i titlla de inconcebible que aquesta segueixi en vigor ni un curs més, pel que ha defensat que la tramitació de l'Avantprojecte de Llei ha d'anar acompanyada de l'aprovació de normes de rang inferior que posin fi de forma immediata als seus aspectes més lesius, de manera que els terminis no es dilatin innecessàriament.

A més, el sindicat, majoritari en l'ensenyament públic, ha subratllat que la Llei ha d'incloure una memòria econòmica que, com a mínim, incorpori la recuperació de la inversió prèvia a les retallades, el que implicaria arribar al 5% PIB. Sense finançament, cap llei podrà abordar els veritables problemes del nostre sistema educatiu.

D'altra banda, CCOO ha denunciat que l'Avantprojecte de Llei ignora al professorat i prossegueix el camí iniciat per la LOMCE. En aquest sentit, insta el Govern a negociar en el marc d'un futur Estatut Docent totes aquelles matèries que afecten el personal docent, més quan s'estan impulsant debats entre l'opinió pública a través de fòrums d'experts, com el relatiu a l'avaluació docent .

La Federació d'Ensenyament de CCOO també ha mostrat al Ministeri la seva preocupació per la tramitació de l'Avantprojecte de Llei de derogació del RD-L 14/2012. CCOO ja va assenyalar en el seu moment que el Govern podia haver evitat que les retallades del Govern del Partit Popular seguissin a les aules aquest curs. Així mateix, el sindicat segueix reivindicant que aspectes com la jornada lectiva del professorat és responsabilitat de l'Estat i que pot ser millorada per les administracions educatives. En concret, demana que es fixi a nivell estatal la jornada lectiva de 18 hores per al professorat d'Educació Secundària, FP i règim especial i de 23 hores lectives per el d'Educació Infantil i Primària.

Un altre aspecte que ha abordat ha estat el relacionat amb la concreció de l'Acord per a la millora de l'ocupació, que contempla la reducció al 8% de la temporalitat en les administracions públiques i que, en l'actualitat, és del 30% entre el professorat de la ensenyament públic no universitari. CCOO ha demanat que totes les places necessàries per disminuir la interinitat en els termes negociats surtin a oposició, s'articuli un model extraordinari d'accés amb proves no eliminatòries i, tenint en compte la situació de gran precarietat del personal interí que exerceix a l'exterior, es creï un complement retributiu per a aquest col·lectiu que iguali les retribucions al del personal temporal docent de la resta de l'Estat.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.