La FECCOO es persona al parlament per escoltar l'opinió del Conseller respecte a la formació dels docents

  Recentment hem sol·licitat que es recuperin les llicències per estudis que permet als funcionaris tenir accés als estudis universitaris.

  27/11/2018.
  Toni Baos i Glòria Escudero de la FECCOO al parlament de led illes

  Toni Baos i Glòria Escudero de la FECCOO al parlament de led illes

  La FECCOO, com a una de les entitats col·laboradores (a més dels sindicats -de la pública i de la concertada- també imparteixen aquesta formació les patronals de la concertada i les universitats públiques - adjuntem relació d'entitats-), que pot impartir formació permanent, no rep cap subvenció per fer-la. A més, aquesta formació persegueix l'objectiu, segons el propi Decret de formació permanent : "La formació permanent és un element clau en qualsevol professió en la mesura que es relaciona de forma directa amb les possibilitats
  d"innovació, ..."

  La FECCOO, que va presentar la proposta que va ser aprovada per unanimitat a la passada mesa, degut a la repercussió negativa, prepara ara una nova proposta que elimini els greuges per a que l'estabilitat de la llista no sigui alterada. A més té en marxa una enquesta per demanar l'opinió dels  docents abans de la represa de la negociació. Actualment treballadors i treballadores implicats voten majoritàriament per igualar el pes de la formació acadèmica amb la permanent. Una opció que des del nostre punt de vista elimina els greuges, però obre la porta a que la terrible competència que existeix entre els docents interins per aconseguir punts que els permeti un lloc de feina, inclogui ara a la Universitat amb unes diferències substancials: la permanent és un dret dels treballadors i un deure de l'administració que específicament es dirigeix a millorar la qualitat docent i on els docents en actiu tenen opcions d'accés, mentre que a l'acadèmica, per als docents en actiu, no és cap dret ni deure, no hi tenen accés garantit, ni cap possibilitat de que sigui gratuït. A més, no persegueix tampoc la explicita millora de l'exercici de la docència.

  Compartim amb la intervenció que ha fet el conseller al parlament,  la necessitat de continuar negociant per aconseguir aquest objectiu, al temps que cal potenciar i millorar la formació permanent i continua de la que la pròpia Conselleria n"és responsable. Per això pensam que caldria posar en marxa mecanismes de control que garanteixin que les entitats col·laboradores realment persegueixen el mateix objectiu.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.