El govern estatal ha de negociar la modificació de la LOMCE amb els docents que la pateixen

  A la propera mesa sectorial del MEC del mes de desembre, CCOO pressionarà perquè es facin efectius els canvis que necessita amb urgència el sistema educatiu.

  26/11/2018.
  Professor

  Professor

  El compromís adquirit pel PSOE per la derogació de la LOMCE s'ha de fer efectiu en un pla d'acció que generi expectatives de futur

  CCOO manifesta que la proposta de reforma de la llei educativa i els canvis que afecten la professió docent patirà dels mateixos defectes que anteriors reformes, com la LOMCE, si no hi ha una consulta i un treball organitzat i compartit amb les organitzacions sindicals a través de la Mesa Sectorial d'Educació.

  CCOO considera que la reforma de la LOMCE que ha emprès el govern del PSOE respon a les reivindicacions llargament sostingudes per la comunitat educativa davant les polítiques neoliberals executades contra famílies, estudiants i treballadors i treballadores de l'educació pel PP. Tanmateix volem recordar que les bones intencions del Govern, per no generar frustració, requereixen d'un pla d'acció clarament definit i pressupostat que aturi amb urgència els greus problemes que la LOMCE ha generat al sistema educatiu, en general, i l'escola pública, en particular. Per aquest motiu des d'aquest mateix moment instem al Ministeri d'Educació i Formació Professional (MEFP) a convocar la Mesa Sectorial d'Educació per analitzar quin serà el desenvolupament de la proposta de llei orgànica per a la reforma de la LOMCE, i quins van a ser les urgències i prioritats en l'agenda del educativa. Un treball que després d'almenys, dues legislatures, d'enfrontament del Ministeri amb els sindicats, s'ha de gestionar de manera compartida i consensuada. No es podrà dur a terme cap reforma a esquena dels treballadors i les treballadores del sector.

  Pel que fa a la formació del professorat, CCOO ja ha expressat públicament que no es tracta d'afrontar una tasca tan complexa de manera fragmentada, tractant cada peça del puzle per separat, sinó des d'una visió integral per construir un model sistèmic, no fragmentari, que contempli des de la formació inicial, fins a l'accés i un estatut docent que doni cos a un model de carrera professional definit.

  CCOO considera que l'avaluació és una de les tasques més controvertides i complexes que té per davant l'Administració educativa, i que no ha de ser tractat a la lleugera, ni objecte de titulars de premsa promoguts fora de temps des del Ministeri d'Educació. CCOO exigeix ​​que aquest tema, juntament amb els relatius al model de professió docent, han de ser tractats amb urgència a la Mesa Sectorial d'Educació en el marc de la negociació de l'Estatut Docent.

  CCOO prioritzarà, des d'un discurs reivindicatiu, la pressió sobre el govern perquè es facin efectius els canvis que a hores d'ara necessita amb urgència el sistema educatiu.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.