CCOO critica que la sentència del TJUE aprofundeix en la discriminació del professorat interí

  La Federació d'Ensenyament de CCOO destaca el valor de la mobilització sindical i la negociació col·lectiva, que han permès que en diverses comunitats autònomes es signin acords que reconeixen el dret del personal docent temporal al cobrament dels mesos de juliol i agost, així com els drets administratius.

  21/11/2018.

  La Federació d'Ensenyament de CCOO manifesta la seva disconformitat amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) que nega el dret a indemnització al personal interí en concloure el període de substitució. La sentència coneguda avui aprofundeix en la discriminació que pateix el professorat interí en matèria salarial, de manera que el sindicat seguirà instant a les administracions educatives a reconèixer la igualtat de treball entre el personal temporal i fix.

  La Federació d'Ensenyament de CCOO ha realitzat campanyes de reclamació jurídica per recuperar el dret al cobrament dels mesos de juliol i agost que li va ser arrabassat al personal docent interí. Moltes d'aquestes accions jurídiques han estat guanyades en els tribunals, posant fi a la discriminació del professorat fix enfront del temporal.

  CCOO lamenta que la justícia no rebutgi que el control del dèficit i la suficiència pressupostària es faci a partir de la devaluació de les condicions laborals, i destaca el valor de la mobilització sindical i la negociació col·lectiva, que han permès que en diverses comunitats autònomes es signin acords que reconeixen el dret del personal docent interí al cobrament dels mesos de juliol i agost, així com els drets administratius.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.