La FE-CCOO signa el I Conveni Autonòmic de Protecció de menors i reforma Juvenil

  Aquest conveni millora considerablement el conveni nacional i les condicions laborals dels treballadors i treballadores del sector.

  19/10/2018.
  Signatura I Conveni Autonòmic de Protecció de Menors i Reforma Juvenil

  Signatura I Conveni Autonòmic de Protecció de Menors i Reforma Juvenil

  El dia 19 d'octubre la Federació d'Ensenyament de CCOO(FE-CCOO)ha signat el primer Conveni Autonòmic de Protecció de menors i Reforma Juvenil amb una representativitat majoritària del 86,3%.

  Amb aquest conveni s'aconsegueix millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores del sector, arribant a l'any 2022 a un salari brut anual de més de 25.000 euros per a educadors i educadores i de gairebé 20.000 (19.950) per a auxiliars educatius. També s'estableix una jornada setmanal de 37,5 hores.

  La FE-CCOO continua defensant l'equiparació salarial per a tots els treballadors i treballadores que realitzin la mateixa feina amb la màxima "a mateix treball, mateix salari". Aquest conveni possibilita que tots els treballadors i treballadores del sector de menors a les Illes Balears tinguin un mateix salari i un salari digne, independentment de l'entitat en què es trobin.

  Destacar la col·laboració i l'esforç econòmic de les administracions públiques (IMAS i Conselleria de Serveis Socials i Cooperació de les Illes Balears principalment) per facilitar l'entrada en vigor d'aquest conveni.

  Aquest conveni suposa un primer pas per implicar administracions públiques, entitats, sindicats i treballadors i treballadores en la dignificació del sector: millorant les condicions laborals dels treballadors i treballadores i la qualitat de l'atenció que es dóna a les persones usuàries a més d'obrir la possibilitat a la negociació d'altres convenis autonòmics del tercer sector (Discapacitat o Acció i intervenció social ...).

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.