CCOO i el Consell de Col·legis d'Educadores i Educadors Socials signen un acord per garantir els llocs de treball al Tercer Sector

  Es comprometen a vetllar conjuntament per la professionalització progressiva del sector i pel reconeixement i el manteniment de les condicions laborals i llocs de treball en aquest àmbit laboral.

  23/03/2018.
  Signatura acord

  Signatura acord

  Els àmbits de la Reforma Juvenil i la Protecció de Menors, l'Atenció a Persones amb Discapacitat, i l'Acció i Intervenció Social són serveis públics gestionats per l'Administració, tant de manera directa com indirecta, o, com el cas que ens ocupa, a través de privatitzacions amb entitats col·laboradores. Des de la instauració d'aquests serveis, CCOO ha treballat en la regulació i defensa dels drets dels treballadors i treballadores. Aquests drets s'han anat articulant, entre altres, en els diferents convenis col·lectius sectorials que han suposat fites històriques en aquest sector. No obstant això, l'evolució normativa, acadèmica i laboral esdevinguda, que ha tingut gran incidència en la professió, ha impulsat una sèrie de transformacions que són necessàries abordar per assegurar les condicions dels que exerceixen en l'actualitat el seu treball en aquest sector.

  Una d'elles és la necessària professionalització de la seva activitat lligada a la ja consolidada titulació universitària d'Educador Social. Per aquest motiu, podria perillar el lloc de treballs dels que tenen una dilatada experiència però que compten amb altres titulacions i formacions en el cas que l'Administració fes una lectura maximalista i parcial de l'actual situació normativa.

  Des de fa més de quatre anys, CCOO treballa en la conscienciació que la futura evolució i professionalització del sector ha de passar per garantir que els treballadors i treballadores que van contribuir a construir-lo, i l'experiència i professionalització és indiscutible, mantinguin els seus llocs de treball en les mateixes condicions laborals i econòmiques que vénen gaudint des de fa molts anys.

  Fruit d'aquest de treball és l'acord signat aquest dijous a Sevilla per CCOO i Consell General del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials, en què ambdues parts es comprometen conjuntament a vetllar tant per la professionalització progressiva del sector com pel reconeixement i, per tant , pel manteniment de les condicions laborals i llocs de treball dels professionals que actualment treballen com a educadors en aquest àmbit laboral.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.