CCOO aconsegueix que Educació rectifiqui i permeti l'avaluació de l'activitat investigadora del personal temporal

  La Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats executa amb inusual promptitud la sentència guanyada per la Federació de ensenyament de CCOO.

  12/01/2018.
  Personal investigador

  Personal investigador

  El Butlletí Oficial de l'Estat va publicar ahir una resolució del 9 de gener de 2018 per la qual s'equipara al funcionariat de carrera i el personal interí que realitza tasques d'investigació, permetent a aquest últim l'avaluació de la seva activitat investigadora, vetada a la convocatòria sobre el procediment i termini de presentació de sol·licituds d'avaluació de l'activitat investigadora de 13 de desembre de 2017.

  Aquesta modificació és conseqüència directa de la sentència de 26 de desembre de 2017 guanyada per la Federació d'Ensenyament de CCOO davant el Jutjat del Contenciós-Administratiu Central nº 8, que declara nul el precepte pel qual es discriminava a l'investigador temporal respecte al de carrera.

  El contingut de la resolució modificada era idèntic al declarat nul pel jutjat central, relatiu a la resolució de 2016. CCOO ha aconseguit que, sense intervenir procediment d'execució i en un termini inusualment ràpid, l'Administració rectifiqui i modifiqui la convocatòria de desembre de 2017, que en un futur gairebé segur seria declarada nul·la.

  Amb la nova resolució, la Secretaria d'Estat d'Educació obre a les universitats la possibilitat de permetre l'avaluació de l'activitat investigadora de tot el personal temporal que realitza tasques de recerca en les esmentades institucions. D'aquesta manera, es compleix el principi d'igualtat recollit en l'article 14 de la Constitució espanyola.

  CCOO mostra la seva sorpresa davant el fet que l'Administració no hagi explicat les repercussions que comporta la declaració d'un acte nul per part de la sentència judicial, és a dir, el dany causat per no haver pogut ser avaluat en la convocatòria de 2016 i la conseqüent pèrdua retributiva per aquest error del Ministeri d'Educació. La Federació d'Ensenyament de CCOO recorda a les persones afectades, al voltant de les 5.000, que han d'exercir el dret al rescabalament del dany sofert.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.