10 Claus per previndre el Burnout

La situació que hem enfrontat aquest any 2020 ha disparat la incidència d'aquesta síndrome.

FECCOO Illes informa

En data de dia 24 de setembre, al BOIB Núm. 165 s'ha fet pública la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca per la qual s’aprova la instrucció per a la concessió de trasllats per raons de salut o de rehabilitació als funcionaris docents de l'ensenyament no universitari al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

Inicio de curso 2020-2021

El sindicat afirma que la relaxació de les recomanacions i les retallades en grups i plantilles impedeixen la posada en marxa de mesures preventives adequades per al retorn als centres educatius.

Dinero

La FE-CCOO afirma que és necessari que la Conselleria d’Educació faci les inversions en Educació a les que es va comprometre en el seu programa electoral i destini els doblers que el Ministeri d’Educació va prometre a causa de la pandèmia a la millora dels centres educatius.

Encarnación Pizarro, secretaria de Salud Laboral y Medio Ambiente de FECCOO.

  • Presentació de l'informe "Proposada de CCOO en matèria de Salut i Seguretat en els centres educatius: desescalada i curs 2020-2021"

La Federació d'Ensenyament de CCOO detalla una sèrie de propostes per a afrontar la desescalada en el sector educatiu i abordar la “nova normalitat”de cara al pròxim curs 2020-2021. Som conscients de la incertesa i l'escassetat d'evidències científiques sobre com evolucionarà la pandèmia. No sabem què ens ofereix el pròxim curs, però sí que serà excepcional.

SOS servei de prevenció

SERVEI DE PREVECIÓ DE RISCOS LABORALS

FECCOO alerta que els serveis de prevenció estan desbordats degut a que només compten amb un terç dels recursos que realment necessiten per afrontar el volum de feina que la situació del COVID-19 ha provocat.

Seguretat per alumnat, famílies i docents

SERVEI DE PREVENCIÓ DEL PERSONAL DOCENT

Davant els dubtes i el gran número de sol·licituds que s'ha rebut en aquest servei i la gran pressió assistencial, us concretam el procediment intern que es segueix per tal d'avaluar l'especial vulnerabitlitat del col·lectiu docent.

ISTAS COVID 19 Treball

ENQUESTA SALUT LABORAL

CCOO i ISTAS estan elaborant publicacions orientades a informar sobre les exposicions a riscos laborals i l'organització de les condicions de treball, en aquesta situació de pandèmia. Aquí les pots trobar juntament amb l'ENQUESTA COVID19 I OCUPACIÓ.

28 de abril, Día Internacional de la Salud y la Seguridad en el Trabajo

#28ABRILSTOPCOVID19

CCOO i UGT presenten un manifest conjunt per posar sobre la taula, una vegada més, la feblesa de la prevenció de riscos laborals a Espanya i com aquesta situació ha quedat en evidència en l'actual alerta sanitària.

CCOO I UGT RECLAMEN UN RDL QUE DONI SEGURETAT JURÍDICA A LES EMPRESES I PERSONES TREBALLADORES I UN FONS D'AJUDA PER COBRIR ALS AFECTATS I AFECTADES

Totes dues organitzacions han enviat el seu document de propostes tant a les organitzacions empresarials (CEOE i CEPYME), com al Govern en el qual es proposen mesures com que es tracti com a contingència professional la consideració d'aïllament preventiu sofert per les persones treballadores afectades pel coronavirus o una prestació que cobreixi el 100% de la pèrdua d'ingressos en cas de suspensió de contracte de treball per quarantena.

Amianto en los centros educativos

L'OMS afirma que es produeixen 107.000 morts a l'any per malalties derivades de l'amiant. Descobreix què fer i com actuar en cas d'exposició. Per la teva seguretat compta amb CCOO.

Gestion efectiva de conflictos e incidentes frente a la asunción de riesgo en centros de atención a personas con discapacidad

Fullet resum descarregable sobre la gestió efectiva de conflictes i incidents enfront de l'assumpció del risc i un protocol per a la gestió de conflictes en centres d'atenció a persones amb discapacitat.

Cuadernillo de buenas prácticas en los centros de atención a personas con discapacidad

Els riscos psicosocials juntament amb els riscos ergonòmics són, sens dubte, els que major incidència tenen en la salut dels treballadors i treballadores dels centres d'atenció a persones amb discapacitat.

Riscos discapacitat

Guia de resultats. Informació i enfortiment de la implicació d'empresaris i treballadors per la millora de la seguretat i salut en el treball

Cartel de la concentración

Amb motiu del 28 d'Abril, Dia internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, CCOO i UGT volem posar de manifest el dret que tenim els treballadors i treballadores a prendre el control sobre les nostres condicions laborals i a exigir un treball sense riscos. Durant 2018 la sinistralitat laboral va continuar incrementant-se: Es van registrar més de 1,3 milions d'accidents laborals, 152 cada hora. També ho va fer la cara més tràgica d'aquesta realitat: 652 persones van morir a conseqüència d'un accident de treball.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.