Calendari provisional juliol_agost 2020

MOLT IMPORTANT!!! Els tràmits de selecció de places, i tots els tràmits posteriors en general, s'han de fer de manera autenticada, això és, amb Certificat digital, @Clave o usuari/contrasenya. NO ES PODRAN FER TRÀMITS ANÒNIMS.

Comissió

MESA SECTORIAL D'EDUCACIÓ

Donat que la Conselleria accepta les aportacions de la FE-CCOO a les instruccions del proper curs, concedim un vot de confiança en l'aprovació de les mateixes perquè compleixin els compromisos acordats.

Aportacions

La FE-CCOO afirma que es fa necessari reprendre les negociacions del segon Acord Marc per millores en Educació.

opos 2020

Les persones que en el seu dia no varen presentar la seva sol·licitud, ho podran fer exclusivament els dies 29 i 30 de juny de 2020.

Ellas toman la palabra

La Federació d'Ensenyament presenta una campanya per a donar veu a les dones, moltes vegades invisibilitzades, i als principals desafiaments que es vénen per al present i el futur.

Pressupost

  • Denúncia les retallades anunciades per algunes comunitats autònomes

La Federació d'Ensenyament de CCOO valora com un avanç insuficient l'anunci del Govern. El sindicat continuarà exigint la necessitat d'articular un pla extraordinari d'inversió per a atendre un curs que serà excepcional per la situació creada per la crisi sanitària.

Imagen de la Conferencia Sectorial del 11 de junio. (Fuente: Ministerio de Educación y FP)

NOVA NORMALITAT

La Conferència Sectorial ha debatut els documents per a la volta a l'activitat lectiva que, a la vista del resultat de la reunió, no s'han plasmat en mesures i criteris clars més enllà dels acords generals. El sindicat exigeix compromisos clars al Ministeri d'Educació i a les comunitats autònomes, així com la convocatòria de la taula de negociació del personal docent.

Ja n'hi ha prou

La Federació d’Ensenyament de Comissions Obreres de les Illes Balears (FE-CCOO IB) mostra la seva preocupació i rebuig front les mesures proposades des dels Ministeris de Sanitat i d’Educació i FP de cara a planificar la tornada als centres de manera segura i saludable. Considerem un despropòsit augmentar les ràtios dels grups i relaxar les mesures de seguretat, considerant únicament un escenari massa favorable de la situació sanitària.

Violència infantil

El Consell de Ministres ha aprovat remetre a les Corts Generals el Projecte de Llei orgànica de Protecció Integral a la Infància i l'Adolescència enfront de la Violència, que tracta de donar resposta a l'obligació de protecció de les persones menors d'edat.

Francisco Garcia

El secretari general de la Federació Estatal d'Ensenyament de CCOO assenyala que part d'aquesta quantitat ha de ser finançada per les comunitats autònomes, i confia que part dels fons extraordinaris que vinguin d'Europa es destinin amb caràcter finalista a l'educació.

Las organizaciones del sector piden prorrogar los ERTE por causa de fuerza mayor hasta que se normalice la actividad educativa presencial.

  • En una declaració conjunta, demanda una volta segura a l'activitat presencial

Les organitzacions del sector de l'Educació Infantil signen una Declaració Conjunta en la qual es reclama suport econòmic al sector, prorrogar els ERTO i que es fixin unes condicions clares per a l'obertura segura dels centres.

OK NO

Per al sindicat de CCOO és imprescindible per una banda, el control i seguiment de totes les mesures de seguretat tant per les tutories i reforços presencials, com per la seguretat dels docents que han d’incorporar-se als centres. I per altra part, un reconeixement de la tasca desenvolupada per els i les docents durant tota la crisis sanitària.

Dia Mundial del Medi Ambient 2020

5 DE JUNY

CCOO insta el Govern i a tots els àmbits, social, polític i laboral, al diàleg per a la construcció d'un model de desenvolupament més sostenible.

Protocols Fase 3

NOU!!! Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 4 juny de 2020 per la qual s'aprova el Protocol per a la fase III

Afiliate a CCOO

Hem posat en marxa una via per a afiliar-se molt més ràpida i senzilla. Només amb donar-nos les teves dades de contacte a través d'aquesta pàgina web, te telefonam per demanar-te la resta de la informació i que puguis comptar com més aviat millor amb els avantatges de l'afiliació al sindicat. La quota sindical és deduïble en la declaració de la renda i a més et dóna dret a una assegurança de vida en cas d'accident.

PANDEMIA

FORMACIÓ

La Secretaria de Formació Sindical i Cultura del Treball presenta un mòdul formatiu online sobre "Prevenció de riscos laborals davant el COVID19", de 5 hores de durada, al qual poden accedir gratuïtament totes les persones afiliades i les delegades i delegats de CCOO de tot l'Estat.

Ens en sortirem

Reivindica amb nosaltres, tots i totes som un. T'esperam!

Lamenta que la ministra s'hagi limitat a informar del que ja havia exposat i acordat en altres fòrums, i que no hagi contestat ni adquirit cap compromís en relació amb les qüestions que se li han plantejat. El sindicat exigeix un acord que asseguri el creixement, l'estabilitat i els drets en l'ocupació pública.

MUFACE

Amb la finalitat de l'estat d'alarma el pròxim 21 de juny, acaba l'exempció de visat arbitrada per MUFACE amb el Ministeri de Sanitat per a facilitar les seves gestions als mutualistes durant aquesta situació. A partir d'aquesta data, torna a ser obligatori el segell físic de MUFACE en les receptes. Aquesta obligació no afecta a els/as mutualistes d'opció pública que tenen recepta electrònica ni a els/as mutualistes d'opció concertada que gaudeixen de recepta electrònica concertada a Cantàbria.

FB Ajuda Desocupacio

Comissions Obreres ha posat en marxa un servei dirigit a les persones treballadores en desocupació per Covid (ERTO o qualsevol altre), que encara no han començat a cobrar la seva prestació per desocupació.

CCOO y FeSP-UGT pedirán revisar los ERTE de las escuelas infantiles de gestión indirecta cuando no se hayan suspendido los pagos

Els sindicats posaran tots els recursos jurídics al seu abast en aquells processos que puguin ser susceptibles de no haver-se realitzat adequadament.

FECCOO Illes informa

ENSENYAMENT CONCERTAT

Atenció!!! Professorat que no hagi regularitzat la seva situació respecte a titulacions o als coneixements de català exigits.

La Cumbre Internacional de la Profesión Docente se ha celebrado de manera virtual.

  • Cimera Internacional de la Professió Docent

La Federació d'Ensenyament de CCOO (FECCOO) ha participat aquest matí en la Cimera Internacional de la Professió Docent organitzada per l'OCDE. En la seva intervenció ha demanat un pla extraordinari d'inversió, així com abordar les bretxes digitals, la reforma del currículum i replantejar-se les metodologies de treball i l'avaluació, entre altres desafiaments.

IMV

Aprovat en l'últim Consell de Ministres de maig l'ingrés mínim vital, una prestació per a les llars més vulnerables.

Apoyo a las familias para conciliar Covid19

El Reial decret llei 8/2020 de 17 de març, en el seu article 6è (pla MECUIDA), amplia els criteris per a cobrir les circumstàncies excepcionals originades per la COVID-19, en matèria d'adaptació de la jornada laboral o reducció d'aquesta, en el si de les empreses.

Portada El món rar de Mermel

17 DE MAIG

Amb motiu del 17 de Maig, Dia Internacional contra la LGTBIQ+fòbia, la Federació d'Ensenyament de CCOO ha preparat una sèrie de materials didàctics per trencar amb els estereotips i rols de gènere, destinats a l'alumnat d'Infantil i Primària, amb la intenció de dotar d'eines i estratègies per viure les diferències com un element enriquidor.

Des de la FECCOO (Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres) donem les gràcies a les i els professionals de l'educació que dia a dia continuen treballant. El nostre aplaudiment és per vosaltres.

Imagen de una clase vacía.

  • Ensenyament Concertat

El sindicat estima que és necessari un increment de docents i personal complementari per a complir amb les recomanacions sanitàries proposades pel Govern central. Per a això proposarà un Pacte Estatal que asseguri l'estabilitat laboral i la major provisió de recursos humans en el sector.

Encarnación Pizarro, secretaria de Salud Laboral y Medio Ambiente de FECCOO.

  • Presentació de l'informe "Proposada de CCOO en matèria de Salut i Seguretat en els centres educatius: desescalada i curs 2020-2021"

La Federació d'Ensenyament de CCOO detalla una sèrie de propostes per a afrontar la desescalada en el sector educatiu i abordar la “nova normalitat”de cara al pròxim curs 2020-2021. Som conscients de la incertesa i l'escassetat d'evidències científiques sobre com evolucionarà la pandèmia. No sabem què ens ofereix el pròxim curs, però sí que serà excepcional.

Unanimitat

Davant la proposta del Conseller d’Educació per treballar la proposta de ​Pla de Retorn a la presencialitat del curs 2020/21​, els sindicats d'educació, per unanimitat, acordem participar a les 4 comissions de treball i a les diferents subcomissions ​com un bloc unitari, ​per tal de garantir que no es vulnerin les condicions sociolaborals de cap docent, ​al temps ​que rebutjam l'intent de la Conselleria de minimitzar el pes dels representants dels treballadors reduint al mínim la seva representació.

Pujada salarial

A la mesa General de Funció Pública que s’ha realitzat avui horabaixa l’administració ens ha anunciat les dificultats d’aplicació de la pujada salarial als empleats i empleades públiques aprovat al Consell de Ministres el mes de gener. També ens han confirmat que el proper dia 19 de març ens tornaran a reunir per concretar dades i possibilitats per fer front aquesta situació. Davant aquesta situació, l’àrea pública de CCOO reclama com sempre hem fet, el compliment dels acords i anuncia que en funció dels resultats de la reunió de la setmana que ve valorarà iniciar una campanya de mobilitzacions.

@FECCOOIB

FE-CCOO Illes

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.