Només el 67% s'han convocat o estan en vies de negociació

A la reunió de la comissió d'ocupació i estabilització que ha tingut lloc avui, la Federació d'Ensenyament de CCOO ha demanat la convocatòria d'un total de 139.062 places públiques de professorat, en les quals s'inclouen tant les d'estabilització com la cobertura de les jubilacions que es produiran en els propers anys.

S'inicia la recuperació del poder adquisitiu perdut

Imagen de la firma del XV Convenio Colectivo de centros y servicios de atención a personas con discapacidad

La determinació i lideratge exercits per la Federació d'Ensenyament de CCOO, amb més del 50% de representativitat a la Mesa Negociadora, ha possibilitat, després de mesos de negociació, la rúbrica avui del XV Conveni Col·lectiu de centres i serveis d'atenció a persones amb discapacitat, que millora les condicions de més de 200.000 treballadores i treballadors del sector.

Propostes de caràcter laboral per l'ensenyament concertat presentades per CCOO

De les 37,5 hores de feina que els docents han de realitzar, les lectives són aquelles que es dediquen a la impartició, a fer les classes. Actualment es realitzen 25 hores a infantil i primària i 19h a secundària (18h d’atenció directa). La resta d'hores es dediquen a coordinacions, claustres, reunions amb les famílies, preparació de materials i de les classes,... tasques imprescindibles per combatre el fracàs i l'abandonament.

El seguiment de la convocatòria de vaga de 24 hores en l'ensenyament, liderada per la Federació d'Ensenyament de CCOO a tot el territori nacional, està servint per evidenciar la bretxa de gènere entre treballadores i treballadors de l'àmbit educatiu, un sector feminitzat clau per acabar amb la desigualtat, discriminació i violència que pateixen les dones dins i fora del mercat laboral.

CCOO anima a tota la comunitat educativa a sumar-se a les mobilitzacions del 8-M

La Federació d'Ensenyament de CCOO, davant la propera celebració del 8 de març, ha convocat una vaga de 24 hores.

Vaga 8M

8 de març, Dia Internacional de les Dones

La Federació d'Ensenyament de CCOO apel·la a la defensa de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, i dels drets humans, ia la lluita contra les violències masclistes.

Cartell assemblees oposicions docents

Vine a CCOO i informa't sobre el procés de concurs oposició.

Professor

La conselleria accepta que els aspirants es puguin dur una còpia dels seus exàmens com la FECCOO havia proposat.Aquest mateix model d’oposició que avui hem aprovat, l’anterior convocatòria 2018 va donar places a un 85% d’interins amb una mitjana de 7 anys d’experiència.

Recollida de signatures conveni 0-3

  • Per la dignificació de les condicions de les docents d'infantil (0-3 anys)
  • Convida també a sumar-se a totes les famílies, entitats i organitzacions del sector.

Novament ésser dona i tenir una precaria relació laboral van de la mà. Aquest cop en un sector, a més, tan sensible i vulnerable com el de l'educació dels nostres infants de 0 a 3 anys.

Mobilització Palma

CCOO convoca protestes a tot l'Estat entre el 22 i el 26 de febrer

La Federació d'Ensenyament titlla d'indignant la pretensió patronal de fixar la retribució dels i les educadores infantils al voltant dels 900 euros mensuals, o que els i les mestres augmentin la seva jornada laboral, i exigeix unes condicions de treball dignes. Per això, dilluns 25 a les 11h00 ens concentrarem a la Plaça d'Espanya en defensa d'un conveni digne per aquest col·lectiu.

conveni discapacitat

El sindicat considera que el nou text millorarà notablement a l'anterior, en aconseguir introduir canvis significatius sobre retribucions, jornada, incapacitat temporal i permisos retribuïts.

  • Aquest document implica a agents socials i a tot el Govern en la lluita per una societat més cohesionada.
Document “Compromís per la reducció de l’abandonament escolar prematur”

La formació professional es converteix en un dels eixos al voltant del qual s’articulen aquelles mesures que poden garantir un èxit en la inserció social i laboral, al temps que el canvi de model productiu que les nostres Illes reclamen.

CCOO critica la proposta del govern per modificar la LOMCE

  • El sindicat denuncia que l'Avantprojecte de Llei per derogar la LOMCE ignora al col·lectiu docent

En la reunió mantinguda avui entre organitzacions sindicals i representants del Ministeri d'Educació, la Federació d'Ensenyament ha exigit a la ministra Celaá que surtin a oposició totes les places necessàries per disminuir l'elevada temporalitat docent i que freni les retallades del PP a les aules i redueixi la jornada lectiva del professorat a 18 hores lectives en el cas de Secundària, FP i Règim Especial, i a 23 en el d'Educació Infantil i Primària.

Professor

A la propera mesa sectorial del MEC del mes de desembre, CCOO pressionarà perquè es facin efectius els canvis que necessita amb urgència el sistema educatiu.

Reunión de agentes sociales con la ministra de Política Territorial y Función Pública, Meritxell Batet (julio 2018)

El sindicat repassa els cinc punts pendents que s'abordaran en les pròximes reunions fixades amb l'Executiu per a gener de 2019, com l'eliminació de la taxa de reposició i els condicionants que limiten la capacitat de negociació col·lectiva.

Places oposicions docents 2019

L’oferta d’oposicions ha estat una aposta clara i decidida de CCOO, que deriva del Primer “Acord per a la millora de l’ocupació pública”, que persegueix l’estabilitat tan dels docents com del sistema d’ensenyament públic i que no ha rebut el suport de tots els sindicats.

  • Tornar a la situació de partida, és per a nosaltres una solució salomònica que continuarem demanant i que pensam que aquesta sol·licitada mesa hauria de resoldre.
"Tètris" de la formació docent

Els interins en actiu no tenen un accés amb igualtat de condicions a la formació acadèmica que a la permanent. Només la formació permanent és ofertada gratuïtament per la Conselleria (i algunes entitats col·laboradores) perquè respon a un dret del treballador i a un deure de les administracions i les empreses que es subvenciona directament dels impostos dels treballadors i treballadores.

#Vidasnonumeros

El material presentat té com a finalitat combatre les violències a través d'una educació igualitària, que serveixi d'exemple i animi a l'alumnat, docents i famílies a fer una reflexió col·lectiva sobre què fer i com fer-ho.

La Conselleria ha presentat avui en MSE l’augment de les plantilles orgàniques pel curs 2019-20 en compliment del “Primer Acord per a la millora de l’ocupació pública” signat pel Govern de l’Estat i CCOO que indica que les plantilles orgàniques han de créixer per arribar a suposar un 92% de la plantilla total.

Propostes de caràcter laboral per l'ensenyament concertat presentades per CCOO

Des de CCOO continuem treballant en la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l'ensenyament concertat.

  • Debat sobre Avantprojecte de Llei Orgànica de derogació de la LOMCE

El dictamen aprovat ahir pel Ple del màxim òrgan consultiu en matèria educativa recull una bona part les propostes de CCOO per enfortir un model educatiu públic, inclusiu i de qualitat.

Nou acord de millora

Avui, 14 de novembre de 2018, el Conseller Martí March ens ha presentat la possibilitat de negociar les millores sociolaborals i educatives entre els anys 2019-23.

La FECCOO ens hem assabentat del desmantellament total que la conselleria està realitzant dels equips d'orientació educativa. Tots els orientadors educatius (11), funcionaris de carrera s'han assabentat pel gestib que la seva plaça ja apareix "buida" per al curs vinent.

@FECCOOIB

FE-CCOO Illes

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.